Lieve lezers,

Hier nog eens een geschreven blog na al mijn dagelijkse muzikale strelingen voor jullie oren.  🙂

Gisteren namiddag tijdens de Rode Duivels voetbalmatch tegen Tunesië, zonet nog online moeten kijken tegen wie ze eigenlijk moesten spelen, ik ben eerlijk haha, bezocht ik het centrum in Genk.  Iedere sport heeft zijn charmes maar ik zie voetbal enkel dat 22 mannen in dualiteit aan het vechten zijn voor 1 bal.   Ik kan mezelf daar niet mee entertainen.   Hopelijk ben ik niet de enige die het zo ziet.  Ieder zijn ding hé.

In de auto toen ik arriveerde was er nog een lichte aarzeling en een beetje getreuzel maar dat kan je niet blijven volhouden dus gaan met die banaan!  Het was de tweede keer dus des te meer je iets doet, des te sneller verdwijnt jouw angst als sneeuw voor de zon.

Eerst was het overdekt winkelcentrum aan de beurt waar bij het binnenkomen al meteen de achtergrond muziek vervangen was door geluiden van de voetbalmatch.  Gezellig!  Er stond natuurlijk een groot scherm waar iedereen aan gekluisterd was, een middel om toch maar mensen te lokken zodat ze kunnen consumeren.  Toch waren de winkels merendeel leeg.  Op de terrassen aan koffiebars was het wel goed vol.

Binnen de 10 minuten kwamen er al mensen naar me toe voor een stevige knuffel!  Een vrouw van een koppel die achter de rug van haar man teken deed naar mij dat ik aanstalten moest geven aan hem voor een knuffel.  Waarop hij natuurlijk heel tevreden was, ook zij zelf gaf ik een stevige knuffel en hebben we nog even staan praten over de waarom van mijn actie.   Iedereen beaamt dat er een probleem is maar er zijn weinigen die effectief opstaan en er iets aan doen.   Ik heb nu al 2 keer gehoord zowel in Hasselt als hier in Genk dat ze dit nog nooit in België hebben gezien, wel in het buitenland zoals je kan zien op YouTube FREE HUGS filmpjes.   Ik kan mezelf niet filmen dus als een camera man dit moest lezen,  contacteer me gerust.

Vervolgens werd er op een terras geroepen door 2 vrouwen die me vroegen waarom ik dat deed, waarop ik zei dat er liefde te kort is in de wereld en ik dat op deze manier wil verspreiden en “echt” natuurlijk contact tussen de mensen wil creëren.   Haar vriendin zat in een rolstoel en ik heb ze beiden een dikke knuffel gegeven.  Ik voel telkens bij elke knuffel dat mensen daarvan genieten en het echt nodig hebben.

Mensen riepen me zelfs vanuit hun winkel, het plaatselijk kapsalon daar, 3 vrouwen die naar me toe kwamen voor een knuffel.  Een moeder met haar zoon die me knuffelde en haar zoon was wat verlegen en wilde niet.  Een knuffel moet uit jezelf komen en spontaan, dat is natuurlijk.  Ik ben geen voorstander van regeltjes dat je eerst moet vragen aan mensen of je ze mag aanraken of strelen.  Iedereen heeft zijn eigen energieveld en je mag niet bij iedereen heel dichtbij komen maar de mensen die spontaan naar me toe komen staan daar open voor en dit gebeurt heel natuurlijk en vlot met heel veel liefde.

Ik wandel met mijn bordje en steek mijn armen wagenwijd open als ik aan de mensen hun ogen zie dat ze me willen knuffelen.  In de YouTube filmpjes zie je dat ze stilstaan met een blinddoek en de armen wagenwijd open maar iedereen doet het op de manier die het beste past bij hun vind ik.  Ik kijk liever recht in de ogen van de mensen.

Na het shoppingcentrum wandelde ik richting het centrum waar de terrassen overvol zaten en de kleuren zwart, rood en geel rijkelijk te zien waren.  Een mega groot scherm en een massa mensen gekluisterd aan een scherm.  Plots liep er een vrouw naar me toe die me knuffelde en daarna haar verhaal begon dat er teveel negativiteit heerst en ze veel heeft meegemaakt maar dat ze ook al heel haar leven zichzelf wegcijfert om iedereen tevreden te stellen waarop ik zei tegen haar, dat ze haar eigen behoeften voortdurend negeert en ze daardoor opgebrand geraakt.  Jezelf graag zien is de fundering van heel jouw bestaan en de weg naar innerlijke rust en een gelukkig leven.  Ik begon ook meteen over engelen en dat er meer is tussen hemel en aarde waarop ze me vertelde dat haar dochter zich daar ook mee bezighoudt en het geen “toeval” is dat ik nu haar pad kruis en hetzelfde zeg.

Als er plots mensen in je leven verschijnen en ze geven jou een engelen beeldje of vertellen jou er iets over, wilt dit zeggen dat het misschien tijd wordt om je meer te verdiepen in het fantastische Engelenrijk, de boodschappers van God, en pure lichtwezens die alleen maar liefde uitstralen en willen dat jij jouw droomleven gaat leiden.  Ondertussen dat ik met haar op het grote plein aan het praten was, kwamen er jongeren naar me toe voor een groepsknuffel.  Dat zonnegeel GRATIS KNUFFEL bordje van mij is een magneet voor het aantrekken van liefde tussen alle mensen.  Zalig gevoel!  Ik heb haar mijn visitekaartje gegeven en nog een warme knuffel natuurlijk.  Je voelt ook aan sommige mensen dat ze het niet gewoon zijn om te knuffelen dus daaraan zie je ook dat er dringend veel meer aandacht aan gegeven moet worden.

Terwijl ik wandel hoor ik de mensen ook zeggen, gratis knuffel en gniffelen ze een beetje, of zie ik ze wel kijken en lachen maar durven ze niet naar me toe komen.  Volgende keer ga ik hier meer op letten, want lichaamstaal zegt meer dan 1000 woorden, en stap ik zelf naar ze toe.  Op het grote plein ben ik gewoon door de beeldscherm kijkende massa heen gelopen want ik wilde niet de stoorzender zijn van hun voetbal concentratie.  Onderweg vele leuke ontmoetingen gehad waaronder mensen van de Genk on Stage organisatie die me omhelsden en een man die me 1000 complimenten heeft gegeven en met me wilde trouwen.  Haha leuk!  Ik ben het echt niet gewoon om complimenten te krijgen face to face en heel bescheiden.  Hij was onder de indruk van mijn blauwe ogen en totale verschijning.  Hij zag mijn puur hart en oprechtheid terwijl hij me eigenlijk niet kende.  Mooi!

Vervolgens toen ik terugkeerde ontmoette ik een vriendin van mij Wendy, die ik al lang niet meer had gezien, samen met haar zoon en vrienden van haar en een jonge Chinese studente waar ik een heel leuk gesprek mee heb gehad die ook zei dat ze een positieve energie rond mij voelde.  Ik heb hun allemaal geknuffeld natuurlijk.  Haar heb ik ook mijn visitekaartje afgegeven omdat ze een zeer goede indruk op me heeft achtergelaten.

Op de terugweg toen ik opnieuw in het shoppingcentrum arriveerde ontmoette ik een vrouw met haar moeder die heel klein was maar oh zo mooi ook al was ze oud.  Schoonheid zit vanbinnen lieve mensen.  Ik liep ze eerst voorbij maar ze riepen me zelf door het zien van mijn bordje.  Ik knuffelde hun stevig en van haar moeder heb ik een innige knuffel gekregen met dikke zoenen op mijn wang die ik me voor altijd zal blijven herinneren.  De ogen van haar dochter werden vochtig toen ik haar knuffelde….

Ik moet dit blijven doen want er waren ook een aantal jongeren die hun duim opstaken en me innig knuffelden die zeiden, verder doen, goed bezig!  Mensen hun reacties: Ah en het is een echte warme knuffel, het voelt goed, waarop ik zei dat ik dit vanuit mijn hart doe en dat lieve mensen, dat kan je niet faken of nadoen, dat “voelen” de mensen gewoon.  Blijf authentiek, voel met jouw hart en volg jouw hart, ook al komt de angst naar boven piepen, weet dat jouw hart volgen altijd de juiste levensweg is voor jou en ook het meest gezonde gebaar om van jouw leven hier op aarde een paradijs te maken.

Heel dikke warme digitale knuffels maar ik geef ze liever in het echt.

Liefs,

Inge xxx