Lieve lezers,

Ik heb een paar maanden geleden gepitcht voor een jury via de workshop leren pitchen.  Een elevator pitch wordt dit genoemd.  Elevator  (lift in het Engels) ~ Als je met een zakelijke relatie die je interesse wekt de lift in stapt op de 1ste verdieping heb je tijd tot als je uitstapt op de de 7de verdieping om heel je verhaal te doen waar je voor staat als ondernemer, wat je doel is en waarom je die zakenrelatie nodig zou hebben.  Daarom hebben ze er die naam aan gegeven.  In wezen betekent het als je iemand tegenkomt waar je mee wilt samenwerken of waar je iets van wilt, dat degene in een slechts een paar minuten weet wie jij bent, waar jij voor staat en waarom jij hem nodig hebt.  Kort, krachtig en helder verwoord.  Het verhaal moet blijven hangen.

Nu tijdens die pitch stond ik te trillen op mijn benen en was ik als laatste van heel mijn groep aan de beurt omdat ik gewoonweg het project waar ik rotsvast in geloof niet volledig durfde te verwoorden. Ik was als enige van de groep spiritueel getint bezig.  Het woordje Engelen heb ik zelfs niet durven uitspreken tegen de zakelijk ogende jury.

Gisteren na de workshop over Time management stond ik tijdens de netwerk borrel nog na te kaarten met enkele deelnemers en na geluisterd te hebben naar hun verhalen over hun bezigheden vroegen ze waar ik mee bezig was.   Na dit uitgebreid verteld te hebben, zeiden ze om meer mensen te kunnen bereiken die niet spiritueel zijn, zou ik mijn woorden anders moeten gebruiken en spiritueel niet in de mond moeten nemen want ik zou voor “zweverig” kunnen aanzien worden.  Hun beeld van spirituele mensen zijn, en dat woord heb ik voor de eerste keer gehoord, dat ze ogen als geitewollensokken met sandalen en mensen die sekte-achtig zijn.  Nu dat ze mijn verhaal hierin hoorde, zei er ook iemand dat ik het uiterlijk heb dat met hun beeld niet strookt en aangezien ik met volle overtuiging zeg waar ik voor sta, ze dit van mij wel kunnen accepteren wat ik dan weer heel positief vind.

Mijn visie hierin is dat mensen hier in het Westen een totaal verkeerd beeld hebben hierover.   Ik veroordeel niemand en laat iedereen in zijn waarde.  Ik zit in geen enkele godsdienst.  Ik ben gewoon een vrij mens met een spirituele visie.

Spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘spirit’ dat ‘geest’ betekent. Spiritualiteit houdt bezield leven in, leven vanuit onvoorwaardelijke liefde. Centraal staat hierbij bewustzijn en met je geest (gedachten) bewust worden en zijn van je zingeving, motivatie en kwaliteiten en hetgeen betekenis aan je leven geeft.

Met je geest kan je samenwerken met je ziel, kern of ware zelf, dat zijn oorsprong heeft in een andere (geen aardse) dimensie. Sommige mensen ervaren deze ‘andere’ dimensie als goddelijk of het Al wat is, De Bron, de Spirit.  Iedereen geeft er een naam aan waar men zich het beste mee voelt.  Iemand die spiritueel leeft, erkent dat er meer is tussen hemel en aarde.

Mijn geloof houdt in, zoals de naam van deze website zelf al aangeeft, dat ik oprecht geloof in de onzichtbare wereld die ons omringt maar die we niet met het blote oog kunnen waarnemen.  Dit zijn lichtwezens, energieën en krachten van de kosmos of het universum die jou helpen en sturen via jouw intuïtie op jouw levenspad.  Ze houden onvoorwaardelijk heel veel van jou en beschermen jou ten allen tijde.

Iedereen is spiritueel; iedereen heeft immers een spirit. Niet ieder leeft echter spiritueel. Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde test om te onderzoeken of en in welke mate je spiritueel leeft.

Het is een misverstand dat spiritualiteit altijd samenhangt met religie en dat het zweverig is.

Wat ik zeker weet is dat er voor de moment veel mensen zoekende zijn en antwoorden willen weten op alle vragen die ze bezighouden.  Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn project veel zielen zal kunnen helpen maar ik zal moeten opboksen tegen de vele vooroordelen die hier in het Westen zitten vastgeroest over hoe men denkt over mensen die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde.  In het Oosten waar het Boeddhisme een belangrijke rol speelt, is het de normaalste zaak van de wereld dat je de reis naar je innerlijke zelf maakt met alle wonderen die daarbij horen.  Hier is er nog veel bewustwording voor nodig om veel mensen te laten inzien hoe prachtig en uniek we gecreëerd zijn door de Oneindige Intelligentie.

Nu bekijk je het na het lezen van dit artikel hopelijk vanuit een ander perspectief.

Geniet van deze dag!

Liefs,

Inge xxx