Dag lievelingen,

Zoals beloofd nog eens een tekstblog.  Ik heb de laatste tijd in de universele boodschappen doorgekregen dat ik me kwetsbaar moet opstellen want als ik lijd dan weet niemand dat.  Altijd gewoon om me sterk te houden in alle omstandigheden, mensen blijf helpen ook al zit ik zelf in een moeilijke situatie, als ik val meteen weer opsta en moedig verder schrijd op mijn levenspad.  Maar als je je kwetsbaar opstelt, is dat ook een teken van moed en kracht en geen zwakte.  Mensen kunnen leren uit jouw ervaringen, we leren van elkaar.

De dagelijkse muziekblogs ga ik ook terug oppakken want ik merk dat alles wat dagelijks binnenkomt, ik automatisch noteer op notitie blaadjes dus ik kan beter al deze informatie met jullie delen.  Ook de engelen boodschappen of dat nu in de vorm van cijfers is of met beelden, dieren en situaties die ik zie, tegenkom en ervaar, daar ga ik jullie ook opnieuw mee verwennen.  De afbeeldingen van mijn blog zijn vanaf nu voorlopig zelf getrokken foto’s die ik tijdens mijn tientallen prachtige natuurwandelingen heb gemaakt waarbij ik telkens verliefd word op alle moois wat me omringt.

Dat is dus het nadeel dat ik nu niet goed weet waar te beginnen omdat het al zolang geleden is, daarom Inge, post op regelmatige basis blogs over alles wat je bezig houdt.  Praten tegen jezelf is een teken van intelligentie heb ik mij eens laten vertellen.  😉  Vooral positief en motiverend praten want het is met jezelf waar je voor de rest van je leven zal doorbrengen en alles staat of valt met het perspectief van jouw zelfbeeld.

Waarmee ik wil zeggen, dat jij jouw leven creëert en manifesteert door middel van de verzameling van al jouw gedachten.  Gedachten zijn krachten.  Hoe jij denkt over jezelf, jouw uiterlijk, jouw denkwijze over de wereld, de mensen, kortom alles wat je omringt.  Daarom is het oh zo belangrijk om jouw gedachten positief te houden en jouw energie te koesteren en wijselijk te verdelen zodat je niet te laat inziet dat je opgebrand bent.  Jouw grenzen aangeven op een vriendelijke manier zonder angst van reactie van de anderen.  Degene die op een vriendelijke manier reageren indien jij deze aangeeft, zijn ook degene die ze respecteren.  Als je aangevallen wordt, betekent dat onmacht van de ander en kan je beter afstand nemen want lage energie zuigt je alleen maar uit.

Ik ga beginnen vanaf het moment dat ik besloten had om voorlopig als zelfstandige ondernemer te stoppen dus dat is de periode zomer 2018 tot nu.  Wanneer je op regelmatige basis synchroniciteiten (toevalligheden) ervaart weet je dat je gedragen wordt door het universum.  Ik heb toen ik als zelfstandige begon van de mogelijkheid gebruik gemaakt om springplank naar zelfstandige dat aangeboden wordt door de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening te genieten.  Dan ontvang je uitkeringen en kan je deeltijds werken terwijl je tegelijkertijd kan opstarten als ondernemer. Je krijgt hiervoor één jaar de kans om je passie na te streven.  In 2018 was ik geregistreerd als levenscoach die diensten aanbood in de vorm van workshops en lezingen, verder had ik auteur aangestipt als activiteit en spirituele dienstverlening.  Vorig jaar ben ik in april ook begonnen met dit fantastisch blog waar ik mijn muzikaal ei in kwijt kan en mijn spirituele kennis en wijsheid kan delen met al degene die daarvoor openstaan.

Een groot succes vorig jaar waren al de gratis knuffels die ik op straat heb uitgedeeld door middel van een zelfgemaakt bordje dat ik in de hoogte hield.  Hier heb ik ook een aantal blogs over geschreven.  Liefde verspreiden met jouw licht dat je bent. Zo’n magisch gevoel! Alleen dat herkent iedere mens omdat wij alleen uit liefde en licht bestaan.  Zo’n positieve actie, daar moet meer van in de wereld komen vertelden velen tegen mij.  Echt iedereen kwam spontaan naar me toe gelopen, peuters, kinderen, tieners, volwassenen, bejaarden, fantastisch gevoel, een herinnering die ik eeuwig zal blijven koesteren maarrr mijn bordje staat hier in mijn keuken nog steeds te pronken dus ik ga hier mee verder als het weer wat warmer is.

Ik heb welgeteld één keer aan een spirituele beurs deelgenomen en heb daar ook één lezing gegeven voor 7 mensen die onder de indruk waren van mijn verhaal.  Er is ook één klant bij mijn tafel gekomen om te kijken wat ik aanbood en te vertellen had.  Waarom ik hier niet verder mee ben gegaan is omdat er op zo’n beurzen nog steeds een ieder voor zich mentaliteit heerst, concurrentie zeer aanwezig is en geld nog een heel belangrijke rol speelt.  Daarom ben ik daar ook energetisch niet meer toe aangetrokken geweest.  We hebben inderdaad nog steeds geld nodig en op water en brood leven is ook niet de bedoeling al heb ik wel ervaren hoe het is om in ontbering te leven. Omdat ik zo overtuigt ben van wat ik in de wereld wil neerzetten en al de ideeën nog steeds in mijn hoofd aan het broeden zijn, heb ik moedig, toen de één jarige proefperiode erop zat, me gedistantieerd van uitkeringen terwijl ik nul klanten had.  Concreet heb ik een risico genomen en “echt” in het diepe gesprongen niet wetende waar ik zou eindigen.

Pionierswerk is een pad dat nog niet eerder is bewandeld en zeker als je zoals ik jouw diensten aanbied die spiritueel gevoed zijn in een wereld waar velen, alleen al bij het woord beginnen te huiveren, niet makkelijk is om jezelf staande te houden.  Wij zijn allemaal spirituele wezens met een spirit (geest).  Die spirituele centra die ik uit de grond wil stampen, heel dat concept, zit nog steeds in mijn hoofd en dat is mijn ware passie.  Dit wil ik opstarten met een kernteam van gelijkgestemde zielen die samen aan één koord willen trekken en dit in volle harmonie.  Ik wil alles centraliseren en spirituele ondernemers die nu op zichzelf zitten te ploeteren helpen aan een mooi klantenbestand en betaalbaar workshop- lezing- en dansruimte om te huren.  Verder wil ik dat klanten zich meteen thuis voelen en de mogelijkheid hebben om eveneens lichtwerkers te ontmoeten maar dan in real life en niet alleen online zoals nu het geval is door middel van een openbare gezellige en warme ontmoetingsruimte te maken waarbij ze meteen het gevoel krijgen “welkom” te zijn.  Ook een vrij podium wil ik organiseren waar ik talentvolle zielen in het licht wil zetten zodat zij de kans krijgen om hun aangeboren gaven te etaleren voor een groep mensen en op die manier kansen kunnen creëren om gezien te worden door geïnteresseerden.   Het verdienmodel zou dan een abonnementen systeem zijn zodat het betaalbaar is voor iedereen.

Mijn missie daar is massaal mensen transformeren naar hun ware oorspronkelijke staat van “zijn” zodat als zij het centrum verlaten weten wie ze zijn, wat ze allemaal kunnen en wat ze met hun potentieel in de wereld willen zetten met als intentie om de wereld te helen van alle illusionaire angst die er nu heerst.  Een wereld die alleen bestaat uit liefde, samenhorigheid, samenwerking en respect voor elke levend organisme.  Een eenheid.  Verder wil ik op wereldvlak gaan reizen om ook daar inspiratie op te doen of lezingen en workshops te geven.  Intentie is mensen verbinden, samenwerken, inzetten voor goede doelen die je ter plaatse zelf creëert zodat je weet dat alles bij de juiste mensen terechtkomt, als weldoener vele mensen gelukkig maken die het met veel minder moeten doen en dit in een bad vol met liefde en respect voor elkaar. Met jongeren wil ik ook gaan werken want zij gaan de nieuwe wereld waar nu het begin is voor gemaakt verder ontwikkelen tot de eenheid waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was.

Reden was dat ik teveel met mijn hoofd in de wolken leefde en 100% vertrouwen had in de universele engelen energie maar ik leef nog altijd op aarde dus ik moest leren hoe ik stabiel blijf en deze twee in evenwicht breng.  Doordat ik niet voldoende geaard was begon ik schulden te maken waar ik een panische angst voor had.  Sinds ik onafhankelijk ben was het belangrijkste dat ik mijn hoofd boven water kon houden desondanks mijn werkonzekerheid en wonderwel is me dit ook steeds gelukt.   Ik stond 2 maanden huur achter en had maar een paar onbetaalde rekeningen liggen plus dat ik ook nog voor mijn 2 prachtige tienerkinderen Liam & Romy moest zorgen die ik 1 maand van de bijna 9 jaar dat ik alleenstaande ben niet heb kunnen onderhouden.  Ik voelde me daar enorm schuldig over. Mama die even haar dromen gaat najagen en in ontbering leeft.  Hoe kan dat?  Mijn intenties waren en zijn nog steeds heel helder en zuiver.  Die zaadjes zijn geplant en ik weet pertinent zeker dat deze zaadjes zullen bloeien op exact het juiste moment met de juiste mensen en in de juiste situatie op Goddelijke tijd.  Een week geleden heb ik een paar positieve reacties ontvangen via dit blog wat me heel veel deugd doet.

In de tijd van ontbering ben ik weer op wonderbaarlijke wijze geholpen geweest en dit heb ik denk ik al ergens in één van mijn blogs vermeld door een tiental mensen die achtereenvolgens in dezelfde maand, september,  plots uit het niets uit de lucht zijn komen vallen en onvoorwaardelijk me hebben bijgestaan met eten, geld, gezelschap en slaapgelegenheid, omdat ik me toen zo alleen voelde en nood had aan vriendschap, een babbel en het gevoel dat er voor mij echt gezorgd werd.  Ik heb hun leren kennen via social media zijnde facebook, Linkedln en Tinder.

Tijdens die ontbering ben ik ook heel boos geweest, verdrietig en heb ik meermaals de ziel uit mijn lijf geschreeuwd.  Zat ik in mijn slachtoffer rol en stelde ik mij de vragen, waarom ik dit voor dit k.t leven had gekozen, waarom ik altijd zoveel pijn moet doorstaan, waarom ik nog steeds getest word door het universum, waarom ik geen eten had, waarom ik niet gewoon zoals alle andere mensen een warme familie- en vriendenkring had en een stabiele job met huisje tuintje boompje, waarom ik altijd maar moet vechten, waarom mijn moeder mij negeerde, was dat mijn straf voor al het goede wat ik al had gedaan?

Hoe is het tij dan positief kunnen keren zal je je nu afvragen?  Door een drastische keuze te maken namelijk mijn btw nummer op te zeggen en voorlopig mijn zelfstandig statuut tot nader order te beëindigen.  Op dat moment heb ik naar de kruispuntbank gebeld en via mijn boekhouder, die tevens mijn leraar was bij Syntra, wist ik de perfecte contactpersoon daar te vinden die hij mij aanraadde.  Zij is voor mij door het vuur gegaan, begreep mijn situatie en heeft het klaargespeeld om binnen één week alles geregeld te krijgen.  Zij heeft met terugwerkende kracht ervoor gezorgd dat ik alles kreeg waar ik recht op had en ik die grote sociale bijdrage niet moest betalen die je als volledig zelfstandige dient te betalen.  Bij de vakbond hadden ze dit nog nooit eerder meegemaakt dus dat is met recht en rede een wonder versus hemels geschenk geweest.  Daardoor kreeg ik ook met terugwerkende kracht de uitkeringen waar ik recht op had en kon ik al mijn achterstallige rekeningen in één keer vereffenen.  Ik heb zelfs een email gestuurd naar mijn makelaarskantoor dat ik in de maand oktober in één keer 2 maanden huur zou kunnen betalen terwijl ik nog geen bevestiging had ontvangen van de rva (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening).  Ik wist intuïtief dat ze deze afwijking gingen goedkeuren.

Dat noemt men dan de juiste mensen op de juiste plaats maar ik noem dat aan al de mensen die mij onvoorwaardelijk hebben geholpen dat zij gestuurd zijn geweest door het universum en dit al besproken was in mijn zielscontract.  Engelen op aarde die vanuit hun hart mij opgevangen hebben en met veel liefde gedragen waarvoor ik hun nog steeds enorm dankbaar ben.

Ik zat direct daarna in de modus van “ik moet snel weer geld verdienen” maakt niet uit welk soort job.  Eén week heb ik voltijds gewerkt in een startende brasserie maar er was te weinig werk voor al mijn uren vol te krijgen waardoor ik besloten heb om niet verder te doen.  Niettegenstaande heeft dit werk er ook voor gezorgd dat ik kon overleven want al mijn rekeningen waren wel betaald, toch leefde ik nog steeds op de euro.  Ik heb zoals ik jullie al eerder zei sinds ik onafhankelijk ben, steeds in de privé sector gehuurd en dus ook te hoge huurprijzen betaald als alleenstaande mama.  Ik heb in mijn vorige woning 3 jaar lang 750 euro huur betaald dus je kan je wel indenken hoe je je daar doorheen worstelt in deze te dure tijden beheerst door een consumptie maatschappij.

Daarna heb ik 3 weken gewerkt in een 2-ploegenstelsel in een fabriek waar moderne slavernij nog steeds wordt toegepast.  Heel de dag hetzelfde monotone robotwerk en dit 8 uur lang met slechts 10 minuten pauze.  Ja je leest het goed, 10 minuten pauze en ik mocht niet gaan zitten bij mijn post want als je dat deed, dan kwamen ze je ook nog terechtwijzen en maakte ze je wijs als je dat werk zittend deed, de productie dan niet snel genoeg ging.  Allemaal larie en apekool.  Ik heb de rebel uitgehangen want met dit werk heb ik weer ingezien dat ik helemaal niet pas in vastgelegde structuren en niet hou van dominant gedrag van een leidinggevende die onder druk van bovenhand jou de regeltjes opleggen. Luisteren want anders krijg je poepeklets.   De rebel uitgehangen door niet te luisteren en toch te gaan zitten en het monotone werk in een andere volgorde te doen zoals zij dat voor gedaan had, wat voor mij makkelijker werkte,   maar je voelt hem al aankomen, dat werd niet getolereerd.  Na een paar waarschuwingen luisterde ik nog steeds niet en deed gewoon verder en toen ze zag dat haar gezag niet pakte, ging ze naar haar oversten en kwam ze terug met de melding dat ik nu echt moest gaan luisteren bla, bla, bla….haha.  🙂

In eerste instantie had ik eerst mijn ploegleidster nog uitgebreid gecomplimenteerd dat zij één van de vriendelijkste leidinggevende was die ik ooit had ervaren maar daar ben ik snel van teruggekomen.  Ik heb haar op een deftige maar vriendelijke manier mijn gedacht gezegd en de waarheid over het reilen en zeilen in die fabriek.  Veel arbeiders klaagden en de interimmers komen en gaan aan de lopende band.  Er wordt totaal geen rekening gehouden met het mens zijn, wat jij voelt, het enige wat telt is productie en orders afmaken.   Ze hield zich heel strak aan de regels, te strak, uit angst om zelf naar haar voeten te krijgen en de macht van bovenhand die in haar nek blies.  Normaliter had ik aan haar gezegd dat ik de week erop nog terug kwam werken maar na dat euveltje heb ik wijselijk voor mijn welzijn gekozen en de uren afgeteld wanneer ik daar voorgoed kon vertrekken.  Dit werk was een laatste les om nu voorgoed te kiezen voor werk dat ik echt vanuit mijn hart wil doen en niet vanuit de intentie om alleen maar geld te verdienen.  Werk dat je ten dienste staat van jouw medemens, waar je hart van gaat lachen en je het gevoel hebt dat je simpelweg niet aan het werk bent en de uren voorbij vliegen zonder dat je er erg in hebt.  Je laten drijven door passie en liefde voelen voor wat je echt belangrijk vindt.

Vervolgens was het ondertussen december en oh ja even vergeten te melden, zat ik nog steeds in mijn opzeg betreffende mijn appartement waar ik 31 december uit moest.  Die opzeg had ik half september doorgevoerd en die ontbering is de reden geweest waardoor ik die stap heb gezet.  Het besef dat ik daar niet meer wilde wonen, ook het gevoel dat ik mijn verleden wilde afsluiten,  ik me daar nooit thuis heb gevoeld en de huishuur te hoog was heeft gemaakt dat ik de drang had om die beslissing te nemen zonder al iets anders op het oog te hebben.  Samen met mijn kinderen ben ik dan naar een aantal appartementen gaan kijken want iets betaalbaars met 3 slaapkamers is moeilijk te vinden.   Ik ben er steeds vanuit gegaan in alle vertrouwen dat het goed komt, altijd.  Ik ben rustig en ontspannen gebleven zonder stress.  Heel mijn omgeving was in paniek behalve ik.  Mensen zijn gewoon om alles onder controle te hebben en zich vast te klampen aan schijnzekerheden.  Ik surf op universele energie in alle vertrouwen en wonder boven wonder heb ik mijn huidig appartement uiteindelijk bezocht dankzij mijn onderbuurvrouw van mijn vorig appartement.

Ik had dit appartement online al zien voorbij komen en mijn dochter had het al aan mij laten zien maar ik wilde persé niet meer in de lucht wonen maar op de grond.  Mijn onderbuurvrouw ging me helpen waarvoor ik haar dankbaar ben en stuurde me via messenger de advertentie waarna ik uiteindelijk toch overstag ging om het toch te gaan bekijken.  Na de bezichtiging was ik wel enthousiast omdat het overal al netjes is geschilderd en het heel mooie ruimtes zijn.  De keuken en badkamer zijn pareltjes.  “Toevallig” is dit appartement in dezelfde straat gelegen als het appartement waar ik vlak na mijn scheiding 5 jaar in heb gewoond 3 jaar geleden en waar ik mij voor de eerste keer in mijn leven echt “thuis” heb gevoeld vlak aan het kanaal met zicht op de boten die voorbij varen en tientallen eenden, duiven en meeuwen die ik als mijn tuin en huisdieren beschouw.  Zalig! 🙂   Op zondag 23 december wist ik dat ik het had en op zaterdag 29 december ben ik verhuisd.  Net tussen Kerst en Nieuwjaar.  Het heeft zo moeten zijn en ik ben de onzichtbare wereld oprecht dankbaar voor alle zegeningen die ik tot nog toe heb mogen ontvangen.

Feit dat alles op Goddelijke tijd naar jou toekomt geef ik hier een voorbeeld.  Het appartement waar ik nu in woon, de mensen die voor mij hier vertoefde waren net vertrokken toen ik de week erop het ging bezichtigen en de eigenaar wilde een huurder die er voor langere tijd in wilde wonen en die er ook direct in kon trekken en hij vond in mij en mijn 2 kinderen de ideale kandidaten daarvoor.  “Een mooi kerstgeschenk”, zo zei hij aan de telefoon toen hij mij het goede nieuws meldde.  Ook met huisbazen heb ik al 3 keer heel veel geluk gehad.  Altijd heel vriendelijke en behulpzame mannen.

Op familiaal vlak vertelden mijn kinderen eind oktober dat ze moeke miste waarna ik hen verzocht gewoon contact op te nemen met haar en via mijn kinderen is de band met mijn moeder op die manier begin november voor de 2de keer hersteld.  Op een later tijdstip wanneer het goed voelt wil ik hier misschien nog over uitweiden enkel met de intentie om andere hiermee te kunnen inspireren en helpen.

Ondertussen woon ik hier nu een maand in en ik heb nog niet stilgezeten.  Altijd is er wel iets te doen en werkgerelateerd zijn er een aantal sollicitaties lopende waarvoor ik in de running ben.  Verder merk ik dat alles wat ik vraag ook meteen gemanifesteerd word zoals bijvoorbeeld 2 heel simpele zaken.  Hier in mijn hal is er een grote raam tot op de grond aanwezig om de verhuis door te loodsen maar er zat geen slot op wat ik heel gevaarlijk vind als ik kinderen op bezoek zou krijgen.  Ik had al in gedachten dat ik zo een klink met een slot in wel de oplossing zou vinden maar verder niet meer iets mee gedaan.  Ik had het wel aan mijn huisbaas gezegd en hij was in gedachten al bezig met zo een hekje te plaatsen zoals mijn onderbuurvrouw maar ik vind dat niet zo mooi ogen en je moet er voor boren.  Tot dat uit het niets een heel goede vriendin van mij, die mij ook geholpen heeft om mijn wandkast in elkaar te zetten waarvoor dank, via messenger een reclame aanbod doorstuurde dat ze in de Lidl “toevallig” zo’n raam klinken verkochten met een slot voor nog geen 5 euro.  Een koopje dus en datgene wat ik echt wilde! Yes! 🙂 Ondertussen is de klink met slot netjes geïnstalleerd door hem.

Van de week had ik in gedachten dat ik graag 2 rode badmatten zou hebben en een wc mat want in de badkamer ligt vloer, de rest van het appartement allemaal laminaat.  En gisteren moest ik eigenlijk in de Albert Heijn zijn maar ik wipte snel de Wibra binnen niet wetende waar mijn intuïtie me naartoe wilde sturen maar wat zag ik plots in promotie?  Ja, ja rode badmatten van 50 op 70 cm en een wc mat voor nog geen 10 euro.  Zo leuk!

Zo word je eigenlijk voortdurend gestuurd en nu ook geloof en voel ik nog steeds in alle vertrouwen dat er in mijn leven nog steeds grote positieve veranderingen bezig zijn.  Er wordt voor mij heel goed gezorgd en de boodschappen die ik krijg geven aan dat ik goed bezig ben op het juiste pad.  Daarom leef ik in rust zonder één tikkeltje stress en loop ik bewust niet mee met de kudde maar bewandel ik een weg die verlicht wordt door heel het universum.

Ik ga hier stilletjes een eind aan mijn verhaal breien en hou je deze keer wat sneller op de hoogte van de ontwikkelingen en ervaringen die ik als ziel zijnde beleef op deze prachtige mooie planeet aarde.

Geniet van deze avond! 🙂

Alvast welterusten,

Liefs,

Inge xxx