Lieve lezers,

Ik ben nu de film Selma aan het bekijken.  De 1ste grote speelfilm over het leven van de legende Martin Luther King.  Maar na zoveel jaren is er al wel veel veranderd, toch als je de uitleg van de Oscar uitreiking leest hieronder in verband met de nominaties voor deze film, zie je toch dat er nog “altijd” een verschil wordt gemaakt tussen blank en zwart en men deze acteurs zelfs compleet genegeerd heeft.  Heel schrijnend vind ik dat.  Er is nog veel werk aan de winkel en het is niet de bedoeling om lijdzaam toe te kijken maar effectief uit je stoel te komen en de verandering in de wereld te zetten die jij vanuit je hart wilt verwezenlijkt zien.  Iedereen is in staat en heeft de kracht om een voorbeeld te zijn en iets in beweging te zetten.  Iedereen.

Wat mij intrigeert is dat hij op een geweldloze manier opgekomen is voor gelijkheid na te streven voor zijn volk.  We zijn allemaal één en door hem is Obama ook President geworden. Hij heeft gezorgd voor een serieuze mentaliteitsverandering.  Zo zie je maar dat 1 persoon een heel volk in beweging kan brengen met als intentie de wereld te verbeteren.

Op 4 april 2018 was het 50 jaar geleden dat hij op 39 jarige leeftijd is doodgeschoten in Memphis, Tennessee.   Deze nobelprijs winnaar van de vrede heeft zijn strijd tegen rassenscheiding en racisme voor eeuwig gesymboliseerd in onze harten.  Een man met een missie en een warm hart voor zijn medemens. RESPECT!

Hieronder zie je ook zijn geweldige KEEP MOVING speech die ik al een ettelijke keren geluisterd heb.

Als je iets wil doen om de wereld te veranderen, denk niet langer na maar zet je ideeën om naar daden en je zal zien dat je op wonderbaarlijke wijze zal gesteund worden in die stappen als je handelt vanuit liefde met zuivere intenties.

Een heel fijne avond gewenst!  Ik ga de film verder zien maar dit wilde ik nu even delen. 🙂

Liefs,

Inge xxx