Goedemiddag lieve zielen! 😊

Nog nooit sinds het begin van de metingen zo warm geweest als de afgelopen dagen, temperaturen die reiken tot circa 38 – 41 graden maar we hebben het allemaal weer netjes doorstaan.  Zelfs ’s avonds om 22u was het nog 36 graden.   Kwestie is vooral niet te klagen maar genieten en jezelf goed te verzorgen.

Deze muziekblog omvat weer meer dan dat ik normaliter erin verwerk maar ik moet deze informatie van me afschrijven en ik merk ook dat alles in elkaar vloeit.  De tekst en energie van de muziek, de kaarten en dieren die op mijn pad zijn verschenen.   Een opgewekt nummer waar je blij van wordt en die energie moeten we vasthouden desondanks de pittige tijden waarin we ons allemaal manoeuvreren.  Alles is perfect afgestemd op jouw levenspad en je bent nu exact op de juiste plaats.  We worden allemaal geleid.

Lach, dans, kijk naar de zon, wandel in het bos, spoel je zuiver met koud water en omarm je hele wonderbaarlijke ZIJN.

Ik hou van jullie allemaal!

Heel veel warme knuffels,

Inge xxx

smile

 

Deze kaart verschijnt aan jou vandaag om je er aan te herinneren dat er heel veel van je wordt gehouden en goed voor je wordt gezorgd.  Als het moeilijk wordt en het leven je pijn doet, trekken we ons vaak terug – een soort knieval.  We gaan in de bescherm stand als een manier om de pijn te overleven.

Je bent een vriendelijke, zorgende en gevoelige ziel.  Je voelt diep in je hart de wonden van je leven en de pijn van de wereld.  Deze gevoeligheid is een deel van je gave.  Het bezorgt je veel empathie en compassie voor je medemens.  Als je je talent verbergt kan het jou of een ander niet helpen.

Spirit doet op een liefhebbende manier een beroep op jou, vraagt zich af of je je bewaker in de steek begint te laten – als is het zelfs maar een klein beetje.  Spirit wil je er aan herinneren wanneer je je afsluit in een poging de pijn te verbergen, je onbewust het goede ook achterhoudt.  Ook voor jou is hier veel liefde die op je wacht.  Je moet alleen beginnen haar toe te laten.

De wereld heeft jouw liefde nodig.  En deze wereld kan op zijn beurt jou weer veel liefde geven als je het toelaat.  Het is tijd om je verdedigende houding te laten varen en de pijn achter je te laten.  Het is tijd om je liefdevolle hart weer open te stellen voor de wereld.  Je liefde kan helen, niet alleen jezelf, maar ook de mensen van deze wereld, op een grootse manier.

Omdat je deze kaart hebt getrokken, kan er misschien een nieuwe liefde in je leven komen.  Het kan in de vorm van een intieme relatie zijn, maar in het algemeen wijst het op wederzijdse ondersteunende vriendschappen.  Om wat voor soort relatie het ook gaat, je gaat zien dat de wereld je ondersteunt met liefdevolle aanmoediging.

Denk er aan, dat degenen die het grootste hart hebben vaak het diepst verwond raken.  Maar het zijn ook degenen die de wereld kunnen helen met hun mildheid en de grootte van de liefde die ze in zich hebben.

 

Je mag je onzeker voelen over of verward voelen door wat er nu in je leven gebeurt, of wat je nu vanbinnen voelt. Je hebt dit gevoel omdat je geestelijk groeit.  Alles wordt op zijn tijd duidelijk. Maar laat alles nu gewoon gebeuren.  Angst kan ervoor zorgen dat je iets forceert waar je nog niet klaar voor bent. Probeer er geen betekenis aan te hechten, doe iets of begrijp het bij voorbaat.  Denk niet te moeilijk!  Je weet wanneer je actie moet ondernemen.  Het is oké om je te ontspannen en erop te vertrouwen dat alles op het juiste moment duidelijk wordt.

Beschrijving

Je zult een proces doormaken waarbij je loslaat wat niet langer goed en waar voor je is om zo je ware zelf te worden en je goddelijke schoonheid en licht te kunnen laten stralen.  Net zoals de rups die zich ontpopt om een vlinder te worden, zul jij ook de persoon loslaten die je eens dacht te moeten zijn.  Dit kan je een bevrijdend en opwindend gevoel geven.  Het kan ook angstaanjagend overkomen.  Soms kun je je een beetje verdwaasd voelen en probeer je vast te houden aan een verleden dat er niet meer is en verlang je naar een toekomst die eraan komt.  Soms kun je heel donkere gedachten hebben, vol vragen en verwarring.  Men begrijpt misschien niet wat er aan de hand is en jij kunt het misschien ook niet uitleggen.  Op zulk moment moeten we erop vertrouwen dat alle veranderingen en elke onzekerheid deel uit maken van een groeiproces – om open te stellen voor iets moois en iets nieuws.  Dat gebeurt nu ook met jou.  Je hoeft niet bang te zijn.  Je ondergaat dit proces omdat je er klaar voor bent, ook al denk je van niet.  Voor alles is er een liefdevolle reden, ook al zie je die nu niet.  Vertrouw op het mysterie.  Vertrouw dat je overal antwoord op krijgt – en dan ondervind je de vreugde van alles waarin je bent gegroeid.  Blijf trouw aan de weg die je volgt en weet dat er een schitterende bestemming voor je ligt.

Extra toelichting

Vouw je handen en buig je hoofd.  Voel alsof je je overgeeft, loslaat.  Terwijl je dit doet schijnt er een mooi licht om je heen, dat over je waakt en vrede in je hart brengt.  Voel je licht in je hart en glimlach.

 

 

 

Je hebt de ene fase van je leven afgerond, nu staat er een nieuwe en zelfs betere voor de deur.

Trefwoorden

~ Wellicht ga je verhuizen ~ Er komt een promotie aan ~ Een relatie wordt afgesloten ~ Je merkt dat er dingen in een overgangsfase zijn ~ Laat oude ongezonde leefpatronen los ~ Maak tijd om oude wonden te helen.

Beschrijving

Deze kaart geeft aan dat er een hoofdstuk van je leven zich aan het afsluiten is. Misschien heb je af en toe een gevoel van afscheid en verlies, of van bezorgdheid over de toekomst. Met deze kaart verzekeren de elfen je dat je huidige situatie je veel waardevolle en belangrijke levenslessen leert. Je staat op het punt je deze wijsheid toe te eigenen, en een nieuwe fase te beginnen, met nieuwe mensen, nieuw werk, nieuwe situaties. Stel je open voor deze verandering, want het zal een grote zegen zijn voor ieder die erbij betrokken is. Voor je toekomst wordt gezorgd.

 

Dieren op mijn pad

Toen ik onlangs ging wandelen in Resterheide te Hechtel-Eksel heb ik zeker een vijftal bosmuizen gezien die zich eventjes lieten zien toen ik de eerste stappen zette op het bospad.  Eéntje stak de weg vlak voor mijn neus over, een ander liet de bladeren even ritselen en repte zich snel weer in zijn holletje en weer een ander muisje kon ik even in zijn piepkleine oogjes kijken.  Mooi!

Gisteren bij een kleine avondwandeling hier aan het kanaal kon ik de krekels luid en duidelijk horen toen ik van de stilte en de natuur aan het genieten was maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit een krekel kunnen waarnemen.  Sprinkhanen daarentegen wel, toen ik onlangs na even gezeten te hebben op de grond langs het kanaal, wilde vertrekken en rond mijn voeten de één na de andere sprinkhaan rond mij heen sprongen.

Hier aan het kanaal leeft er ook een prachtige witte eendenfamilie waar ik een connectie mee voel.  Een paar maanden geleden zijn er een heel aantal nieuwe geboren die eerst geel van kleur waren en ik heb ze zien opgroeien tot prachtige lieve eenden.    Ik ben iedere keer zo blij als ik ze zie.  Als dieren jouw pad kruisen hebben ze jou ook wat te vertellen.   Hieronder volgen de betekenissen ervan.

Bosmuizen

De muis is een nederig diertje dat zich door de eeuwen heen van alles heeft laten welgevallen. Zijn kleine handjes en voetjes, de lieve kraaloogjes, grappige oortjes en sniffende neusje hebben iets aandoenlijks. Behendig zijn ze ook. Ze kunnen vliegensvlug rennen, klimmen en ook zwemmen. Soms sluipen ze en dan maken ze zich weer plat, zodat ze door de kleinste gaatjes en kiertjes passen, net als een Smurf die door de waterkraan past. Al deze technieken heeft de muis in huis, omdat zijn leven overal ter wereld in het teken staat van eten of gegeten worden.

Ook de mens heeft de muis ontdekt als een handig te misbruiken diertje. Niet alleen proberen we op grote schaal dit ‘ongedierte’ uit te roeien met gifkorrels en grijpen daarmee weer eens in in de natuur. De muis is voor de mens ook een prachtig proefkonijn. In de medische wetenschap zijn het muizen die misbruikt worden voor allerlei tests. Ze moeten van alles eten om te zien of ze er ziek van worden of dood aan gaan, soms heel langzaam. Of ze hartkloppingen krijgen, of versneld verouderen. Wat er gebeurt als hun DNA wordt aangepast. Of ze krijgen een oor op hun rug genaaid, om te kijken of het blijft groeien. De nederige muis ondergaat dit alles zonder morren. En de mens kijkt zonder te verblikken of te verblozen naar al deze processen.

Wat ons onderscheidt van de muis, is dat wij wél kunnen opstaan tegen onrecht, misbruik, mishandeling en onderdrukking. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor dieren, planten en bomen. Dat wij onze fictieve tralies zelf kunnen doorzagen en ons kunnen bevrijden uit onze kooi waar we onszelf vaak in gevangen laten nemen door de proeven die het ‘Dark Web’ (het is dus geen verzinsel van deze tijd, maar bestaat al eeuwen) op ons afstuurt en waar systemen én andere mensen, bewust of onbewust, op deze planeet aan meewerken, inclusief jijzelf door de keuzes die je maakt. Dat we onze ketens kunnen afgooien en uit onze slachtofferrol kunnen stappen en niet lusteloos hoeven toekijken wat ons en de wereld allemaal ‘overkomt’. Ons onderscheidend vermogen gebruiken we niet meer. Velen zijn hun eigen kracht vergeten en gedragen zich als de muis die in gevangenschap van alles ondergaat.

Het hoeft niet zo te zijn. Maar dat betekent keuzes maken. Als je kiest voor een muizenleven in een (gouden) kooi, dan is dat jouw goed recht. Je verdient dan jouw centjes, hebt een dak boven je hoofd, kunt eten kopen en nog veel meer hebbedingetjes, mag een of meerdere keren per jaar op vakantie en als er wat gebeurt, ben je verzekerd. Zie het als de muis in de kooi die net op tijd elke keer voorzien wordt van zijn natje en zijn droogje, maar verder geen vrijheid kent. Ergens diep van binnen, ook bij de muis, zit een oerdrang.

Als je de kooi open zou zetten, zou de muis als van natuurlijk eruit gaan en weglopen. Hij zou kiezen voor een bestaan met misschien minder zekerheden, maar met maximale vrijheid. Hij zal diep moeten graven in zijn oerinstinct om terug te halen hoe en waar hij voedsel kan vinden, hoe hij de beste slaapplek zoekt of maakt die hem beschermt tegen de weersinvloeden. Hij zal al zijn vergeten skills diep vanuit zijn ZELF moeten halen om ze te kunnen versterken en aanwenden. Maar niemand pakt hem zijn vrijheid af, tenzij hij natuurlijk ten prooi valt aan een van de dieren die ook willen leven en overleven. Als mens hoeven we niet bang te zijn dat we letterlijk worden opgegeten. Maar de rest is vergelijkbaar. Hoe vaak zeg jij dat je wel dit of dat zou willen doen? En dat daarop dan meteen volgt: “Maar ja, dan moet ik …” en dan volgen vaak de woorden opgeven, verlaten, loslaten.

Concessies
Stel je hebt een blanco pagina voor je liggen. Wat zou jij daarop schrijven? Wat is jouw grootste droom? Waar gaan de vlinders in jouw buik van fladderen? Waardoor stroomt jouw hart over van liefde? Wat moet er gebeuren om een enorme blijdschap te voelen? Ga eens bij jeZELF te rade, graaf, als de muis die zijn kooi verlaten heeft, diep en haal jouw vergeten skills en wijsheid naar boven. Hoe zou jij het liefste leven? Kijk eens wat je opschrijft. Leg het weg, pak het er weer bij als je een nieuwe ingeving hebt. Maak ruimte voor stilte en luister. Als je het gevoel hebt dat jouw papier goed genoeg gevuld is, kijk dan eens of je een patroon kan ontdekken. Wat staat er nou werkelijk? Weet dat alles mogelijk is. Ook zonder de veiligheid van een kooi.

Je zult merken dat jij eigenschappen hebt, of die nou werkelijk van jouw ZELF zijn of niet, die de muis niet heeft. Angst voor verlies en hebzucht bijvoorbeeld. Waarschijnlijk staan er op jouw papier dingen waarvoor je concessies moet doen. Bijvoorbeeld rijk leven in de vorm van materiële zaken en de zogenaamde vriendschappen die dit met zich meebrengt (als je wint, heb je vrienden) inleveren voor een rijker leven vanuit jouw hart met liefdevolle gelijkgestemden. Of gezonder of weer gezond worden. Dan zul je een ander voedingspatroon moeten gaan volgen en bij jeZELF te rade gaan, waar de blokkades zitten die de weg naar gezondheid barricaderen. Als je daar zelf niet uitkomt, de hulpvraag durven stellen, want ook dat is voor velen eng en lastig.

Indien je heel het artikel wilt lezen kan dat via deze link.

Bron: https://uitjebewust.nl/de-muis/

Krekels & Sprinkhanen

De sprinkhaan en de krekel zijn beiden tjirpende en springende, maar bijna altijd onzichtbare lichtwezentjes. Zij zijn al 300 miljoen jaar op Moeder Aarde aanwezig en hebben al van alles doorstaan. Misschien door het schild dat hen beschermt? Wat kunnen zij ons leren als het om het leven op aarde gaat?

Als je de parallel trekt met wat wij nu als mensheid aan het doen zijn met Moeder Aarde, kun je zeggen dat wij ons gedragen als sprinkhanen. We zwermen over de wereld uit. Kunnen overal naar toe in een mum van tijd door de vliegtuigen die er zijn. De industrialisatie en ook de toenemende techniek vreten alle reserves die Moeder Aarde heeft op. Denk bijvoorbeeld aan de zoutmeren overal ter wereld die geplunderd worden voor batterijen en producten op zonne-energie. Dat gaat van kinderspeelgoed tot dat van volwassen (auto’s). Denk aan de bossen die gekapt worden om er voor in de plaats palmolieplantages (Zie op facebook te updates hierover bij Uitjebewust) neer te zetten of landbouw te creëren. De massaopbrengsten die de gronden van Moeder Aarde moeten realiseren om zo veel mogelijk eten te telen, zonder dat er aandacht is voor de energetische balans voor de aarde. Dan hebben we ook nog het plastic dat wij als mensheid klakkeloos overal rondstrooien en waardoor zowel het planten- en dierenrijk niet alleen vervuild, maar ook verwoest raakt. Het klinkt allemaal deprimerend. De waarheid is hard.

Steeds meer mensen voelen de behoefte zich los te maken van al het gangbare en zich ter verenigen met gelijkgestemden. De pioniers zijn druk bezig nieuwe voorbeelden neer te zetten. Mensen bewust te maken dat er meer is dan de illusie die ons voorgespiegeld wordt en ons indirect laat meewerken aan de verwoesting van Moeder Aarde.

De netwerken die ontstaan, zijn energetisch op elkaar afgestemd met een zeer fijnmazige energie. Deze universele energie verbindt ons en het is zelfs mogelijk om met elkaar ‘ongezien’ te communiceren. Daar heb je helemaal geen Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn voor nodig. Je hoeft alleen maar je sprinkhaan- of krekelvoelsprieten af te stemmen op het getjirp van degenen die Moeder Aarde met de juiste intenties willen helpen. Er is momenteel veel gaande. De energieshifts volgen elkaar in rap tempo op. Het is de bedoeling dat we met velen wakker worden. Samen de energetische lichtplaag gaan vormen, zodat de nieuwe wereld die vanuit harmonie, vrede en respect voor alles wat leeft, de kans krijgt werkelijkheid te worden. Dat vindt de 3e dimensie niet leuk, alleen, net zoals met het zingen van hele kolonies krekels en de sprinkhanen, kunnen ze het wel horen, maar er niet bij. Gewoon, omdat ze op een lagere frequentie zijn afgestemd.

Je hoort me wel, maar je ziet me niet. Klinkt het jou bekend in de oren? Houd jij je het liefst op de achtergrond? Zing jij stiekem jouw eigen liedje, creëer je eigenlijk hele mooie dingen, maar geloof je niet dat de wereld daar op zit te wachten? Of hou je je schuil, omdat je bang bent voor wat er gebeurt als jij jouw ware aard aan de wereld laat zien? Lief mens, als jouw intenties zuiver en puur zijn, je vanuit licht en liefde handelt, weet dan dat je altijd beschermd zal zijn. Niet dat alles van een leien dakje zal gaan, want als je op basis van je intuïtie wil leven, dan staan veel mensen raar te kijken. Het gaat erom dat je het aandurft je verder te willen ontwikkelen. Je ogen te openen en vanuit de schuilplaats de wereld eens op een andere manier te willen waarnemen. Het is de krekel en de sprinkhaan gelukt, want zij leven nu nog steeds na al die miljoenen jaren.

De krekel en de sprinkhaan gaan met sprongen vooruit. Of je nu wilt of niet. Als je een zielsafstemming in de 4e of 5e dimensie hebt, wordt jouw bewustZIJN en daarmee jouw spirituele ontwikkeling met een sneltreinvaart in gang gezet. We moeten met sprongen vooruit en als je er voor open staat dan lukt dat ook. Dan durf jij dus de sprong te wagen naar het (nu nog) onbekende. Het is niet makkelijk voor ons aardse lichaam dit allemaal te integreren. Het kan zijn dat je fysieke klachten hebt. Bijvoorbeeld last van je darmen, hoofdpijn, piek- en dalmomenten die elkaar heel snel opvolgen, last van je kaken/tanden, een zeurderig gevoel aan je derde oog,  je ziekjes of griepachtig voelen en de vermoeidheid slaat op de raarste momenten toe. Geeft niet. Gewoon accepteren en weten waar het aan ligt.

Degenen die zich verzetten om in overeenstemming met hun ware zielsafstemming te (gaan) leven, zullen meer last hebben van alles wat zij nog op te lossen hebben. Dat kan zich zowel psychisch als fysiek manifesteren. Heb jij ineens veel last van een oude blessure? Of ben je gevoelig voor bepaalde zaken, bijvoorbeeld snel keelpijn, verkouden of pijn in je schouder? Luister eens diep in jezelf wat je nog mag aanpakken of juist loslaten. Ga JIJ de nieuwe JIJ creëren die samen met alle andere krekels en sprinkhanen vooruit hopt en het nieuwe lichttijdperk inluidt?

Indien je heel het artikel wilt lezen kan dat via deze link.

Bron: https://uitjebewust.nl/de-krekel-en-de-sprinkhaan/

 Eenden

Deze foto heb ik getrokken hier langs het kanaal.  Ze waren eerst helemaal aan de overkant en ik had een stil verlangen dat ze zich dicht aan mij zouden laten zien en voilà, vlak voor mijn neus.  Ik hou van hun met heel mijn hart. 😊💖

 

Ze staat voor vertouwen, evenwicht en warmte, contact met je emoties, voor vruchtbaarheid en welstand, emotionele sterkte en rust, bescherming, instinct, moederschap, gratie en troost. Als symbool van liefde en kennis van geheimen kom je de wilde eend vaak tegen in sprookjes. De eend helpt je je open te stellen voor de wereld en bevordert het voorstellingsvermogen. Hij helpt je door je een spiegel voor te houden. Zolang je niet helder hebt waar je staat, is het lastig om er iets aan te doen. De eend kan zich redden in de lucht, op het land en in het water en hierdoor kent hij een hoop inzichten die hij je mee zal willen geven. De eend zal je moed geven om te vertrouwen, maar ook om zelf keuzes te maken. Met zijn vleugels zal hij je beschermen tegen het onbekende en zal hij je warm houden. Vind de rust in jezelf en laat je niet lijden door andermans gevoelens. Wees er voor anderen, maar laat het je eigen innerlijk niet raken. Door haar relatie met water is ze nauw verbonden met de vrouwelijke energieën, het astrale niveau en het emotionele leven van de mens. Water is voor alle leven op aarde onontbeerlijk. Eenden herinneren ons eraan dat we van het levenswater moeten drinken en in nauw contact moeten blijven met onze eigen emotionele wateren. Op het land kunnen ze niet zo goed uit de voeten. Voor degenen met een eend als totem kan dat weerspiegelen dat ze zich mogelijk niet erg op hun gemak voelen bij de meeste mensen in hun leven. Vermoedelijk voelen ze zich pas in hun element te midden van geestverwanten. Het verschijnen van eenden in ons leven kan aangeven dat we een kans daartoe krijgen. Wilde eenden tonen heel sterk hun affectie en zijn erg gericht op het groepsgebeuren. Ze hebben graag andere om zich heen. Ze keren ook terug naar de plaats waar ze zich veilig en op hun gemak voelen. Eenden kunnen ons er aldus soms aan herinneren dat we moeten terugkeren naar die delen van onszelf of die activiteiten waarbij we ons veilig en op ons gemak voelen. Alle eenden drijven en zwemmen moeiteloos-sierlijk over het water. Als totem kunnen ze je helpen eleganter met je eigen emoties om te gaan en je er lekker bij te voelen. Ze kunnen je leren harmonieus mee te drijven op het komen en gaan van de wateren van het leven.

De eend is altijd op zoek naar een partner en deze keer vindt hij het ook. In de komende periode is er voor u dan ook een kwestie, associatie, een vereniging, een verbintenis of zelfs een huwelijk op komst. Kortom een tijd van verbintenissen die positief uit kunnen gaan pakken voor u. Op liefdesgebied ziet alles er goed en gezond uit. Er is niet veel instabiliteit of onvrede te verwachten de komende tijd. Het water blijft nog wel een tijdje kalm.

Bron: https://www.zichtbaar.be/boodschap-van-totem-dieren/

 

________________

Engelen boodschap video 1 ~ duurtijd 3:38

338; Je nauwe band met de verlichte meesters heeft je geholpen volgens de waarheid van hun leer dat als je gelooft, alles mogelijk is te leven. Geniet de vruchten van je spirituele arbeid, want er komt in vele opzichten voorspoed op je pad.

Engelen boodschap tekst muziek ~ aantal woorden  246

246; De engelen zijn bij je en helpen je om je materiële behoeften te manifesteren.  Door vervuld te blijven van vrede en vertrouwen, bevorder je de beantwoording van je gebed.

Boodschap volledige bloglengte exclusief deze tekst ~ aantal woorden 3929

392; Heb vertrouwen in de macht en wijsheid van de verlichte meesters om je te helpen bij ieder aspect van je goddelijke levensopdracht.

929; Er is veel behoefte aan je goddelijke levenstaak, en anderen worden er beduidend mee geholpen. Geloof in je vermogen om van dit werk een succes te maken, en dan zal het ook gebeuren.

Bron: https://chakra-wil-kleurenanalyse.jouwweb.nl/56-getallen-van-de-engelen-0-tot-99

________________

Oooh yeah
Looking back
I know I was walking around in disguise
In disguise
I was just a lost soul I needed a guide
And the moment that you came to change my life
(Looking back together yeah)
You fired up my heart and made me smile

And you and I know that
I’m a different person
Yeah
Turn my world around
I’m a different person
Yeah
Turn my world around
I’m a different person
Yeah
Turn my world around (World around)

Fears I had
All fading away by the minute and I
Feel alive
You untwisted all of my troubles inside
Like a little piece of heaven finally found
(Looking back together yeah)
You rebuilt my heart up from the ground

And you and I know baby

I’m a different person
Yeah
Turn my world around
I’m a different person
Yeah
Turn my world around (oh yeah yeah)
I’m a different person
Yeah
Turn my world around (yeah you turn my world around)
I’m a different person
Yeah
Turn my world around (world around, oh yeah yeah)

I’m… yeah
I’m… yeah

Oh you fired up my heart and made me smile
And you and I know baby

Turn my world around
Oh yeah yeah
I’m a different person
Yeah
Turn my world around (yeah you turn my world around)
I’m a different person (oh yeah yeah)
Yeah
Turn my world around
I’m a different person
Yeah
Turn my world around (world around, oh yeah yeah)