“Your smile is your logo, your personality is your business card, how you leave others feeling after an experience with you becomes your trademark

Dag lieve mensen & toekomstige werkgever,

Hier ben ik weer met een geschreven blog na lange tijd.  Er moet weer heel wat van mijn lever naar aanleiding van de ervaringen die ik recentelijk beleefd heb.

Heden ten dage wordt men beoordeeld puur op wat je curriculum vitae te melden heeft.  Je stapt een interim kantoor binnen, meteen wordt jouw cv helemaal doorgenomen, word je weer geconfronteerd met jouw werkverleden en moet je je verantwoorden voor elke job die je ooit hebt gedaan, hoe je daar bent vertrokken, wat je hebt gedaan als taken en zo wordt er dan een onrealistisch beeld gevormd van wie jij bent.  Soms krijg je ook nog een persoonlijkheidstest met 100 vragen en samen met jouw cv gaat de werkgever ervan uit dat hij een perfect beeld van jou heeft en laat hij meestal zijn keuze van deze 2 zaken afhangen wat naar mijn mening totaal verkeerd is.

Laat ik dit even verduidelijken wat betreft mijn situatie.   Ik spreek niet uit frustratie maar dit zijn gewoon de feiten die ik nu al 20 jaar ervaar.  Ik begrijp ook wel dat er niet altijd de tijd genoeg is om een persoon fatsoenlijk te doorgronden en men een procedure moet hanteren om toch ergens een resultaat te kunnen zien.   Toch ben ik van mening dat het ook anders kan en dat men een persoon bekijkt vanuit zijn hele “zijn” in plaats vanuit een diploma, cv of recensies.  Ik heb zelf een gewoon A2 diploma kantoorautomatisering met een 7de jaar waardoor ik een diploma bedrijfsbeheer heb gekregen die ik in augustus 2017 opnieuw heb behaald gezien mijn recentelijke zelfstandige activiteit die ik noodgedwongen heb moeten stopzetten.

Tegenwoordig wordt er aan de rijpere profielen niet de juiste aandacht gegeven terwijl deze mensen juist heel veel te bieden hebben en de jonge garde nog heel veel van kan leren.  We leren van elkaar en hoe mooi is het als je elkaars wijsheid kan delen in volle harmonie.  Wat is er belangrijker?  De juiste mensen op de juiste plaats of je enkel focussen op snelle productie en winstgevende cijfers?

Mensen pikken het niet meer in deze moderne tijden dat ze behandeld worden als hersenloze robots en als het zoveelste nummertje.  Mensen worden mondiger en komen voor zichzelf op wat ook hun volste recht is.  Behandel mensen zoals je zelf ook behandelt wilt worden en je zal zien dat jouw bedrijf in alles victorie zal kraaien.  Voldoende rusttijden, voldoende aandacht voor het mens zijn en de juiste normen en waarden hanteren zal ervoor zorgen dat iedereen met een lach de werkvloer zal betreden.

Gezien ik mijn eigen waarde nooit heb gezien en mezelf ook niet kende nam ik genoegen met jobs die mijn pad kruiste en waren dit allemaal jobs met de intentie om geld te verdienen.  Dit kwam omdat ik mezelf niet naar waarde schatte en “dacht” dat ik niet beter verdiende.  Mijn cv oogt alsof ik in de nieuwe terminologie een “job hopper” ben.  Tegenwoordig werken mensen niet meer 20 jaar lang bij dezelfde werkgever en is de arbeidsmarkt door de uitzendsector een heel ander gegeven dan vroeger.  Ik verdedig me dan door te zeggen dat ik zeer motiverend en werk willend ben. Maar als ze doorvragen dan spreek ik eerlijk uit dat er een rode draad door mijn cv gaat.  Ik ga hier niet teveel woorden aan spenderen omdat dit niet de energie is waarmee ik deze blog wil vullen.

De rode draad is dat ik bijna overal tactisch werd uitgestoten door onterechte ontslagen terwijl ik nog in mijn inwerktijd zat, autobanden zijn kapot geprikt, vernederingen die ik heb ondergaan omdat ze in al mijn bescheidenheid angst hadden dat ik hun ging overstijgen met mijn talenten, kwaliteiten en vaardigheden.  Vooral vrouwen, onzekere vrouwen die hun frustraties op mij botvierden maar die ik niet persoonlijk op mij nam.  Daardoor heb ik nooit eerlijke kansen gekregen en ben ik nu op mijn 43 jaar nog steeds zoekende naar de ideale job perfect op mijn potentieel gemaakt.  Eén leidinggevende vrouw heeft zelfs ooit tegen mij gezegd: “Jij bent een bom van een vrouw en er zijn mensen die naar jou opkijken”.  Maar dat was zij zelf die dat vond dus een heel mooi compliment dat me tot op de dag van vandaag nog niet de gewenste realiteit heeft opgeleverd maar dat komt nog.  Hoop doet leven!  🙂

Daarom was ik ook als zelfstandige levenscoach begonnen met een spiritueel tintje om deze vrouwen allemaal te helpen hun onzekerheden te overwinnen en opnieuw in hun kracht te staan maar ik moet eerst zelf in mijn kracht staan en mijn onzekerheden overwinnen vooraleer ik anderen kan helpen.  Om die reden ben ik nu ook gestopt als zelfstandige en zoek ik een job die het best aanleunt van wat ik vanuit mijn hart wil bewerkstelligen.

Wie ben ik dan wel buiten mijn cv?

 • Een zachtaardige vrouw met het hart op de juiste plaats
 • Een doorzetter en overlever
 • Empathisch en intuïtief heel sterk
 • Ik hou van open communicatie in alle eerlijkheid
 • Ik doorzie schijnheiligheid, jaloezie en mensen met een masker op
 • Een mensen mens met een luisterend oor
 • Als alleenstaande trotse mama van een prachtige tienerzoon- en dochter sta ik al 8 jaar op eigen benen en huur ik in de privé-sector zonder schulden desondanks mijn werkonzekerheid
 • Sterke authentieke persoonlijkheid die rechtvaardigheid en respect hoog in het vaandel draagt
 • 20 jaar werk ervaring in diverse sectoren ( productie werk, administratief bediende, accountmanager, verkoopster, klantendienstmedewerker, zelfstandig gerante)
 • Goed voorkomen
 • Communicatief sterk in taal en geschrift
 • Spirituele muzikale blogger
 • Volgens andere mensen straal ik kracht uit
 • Ik ben een rasechte optimist
 • Zuivere ziel
 • Een geboren leeuw met leidinggevende capaciteiten

Wat zoek ik in mijn ideale job?

 • Een job waar ik mensen positief kan boosten en coachen
 • Ik word gelukkig als ik mensen zie groeien in hun potentieel
 • Ik stimuleer ook mensen om hun potentieel te zien zodat ze er ook daadwerkelijk iets mee zullen doen
 • Afwisseling in taken
 • Verantwoordelijkheid
 • Flexibiliteit in werkuren
 • Ik ben heel sociaal en spontaan dus voldoende contact met mensen waar ik mijn communicatieve vaardigheden kan toepassen
 • Werkgever die ook openstaat voor de ideeën van anderen mits dit in het teken staat om het bedrijf te doen groeien
 • Werkgever die respect heeft voor zijn medemens en hier ook naar handelt
 • Tevreden werknemers zorgen automatisch voor een bloeiend bedrijf
 • Richting loopbaancoach, communicatie manager of een functie waar jij mij perfect in ziet evolueren en werken gezien al de punten die ik hier heb opgesomd

Wat is mijn ultieme droom?

 • Een eigen bedrijf runnen met een spirituele toets waar ik massaal mensen in het licht zet en transformeer naar hun ware oorspronkelijke staat van “zijn” omdat dit de wereld zal helen van alle illusioniare angst die er nu heerst.

Dit was kort en bondig beschreven alles wat ik kwijt wilde werkgerelateerd.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit blog wordt gelezen door de juiste werkgever die mij ziet zoals ik echt ben en me de kans biedt die ik oprecht verdien.

Liefs,

Inge xxx