Lieve mensen,

Sinds ik een aantal jaren geleden via een begeleidster van de naschoolse opvang vernomen heb dat mijn zoon Liam weleens “hooggevoelig” zou kunnen zijn, stond ik er helemaal niet bij stil dat ik deze unieke karakter trek ook zou kunnen bezitten.  Tijdens de zoektocht naar wie ik eigenlijk ben en zeker sinds ik me vorig jaar heb overgegeven aan het universum is dit proces als een sneltrein in volle vaart op slechts 1 jaar tijd volledig tot uiting gekomen.

Mijn intuïtie heeft me geleid naar de bibliotheek en de boekenhandel waar ik ontelbare boeken heb gelezen.  Daardoor heb ik nu een enorme wijsheid vergaard die ik met de wereld wil delen.   Tijdens het lezen kwam ik verschillende namen zoals de titel van het artikel aangeeft, hooggevoelig, lichtwerker, HSP’er, aarde engel, pionier tegen waar ik mezelf mee kon vereenzelvigen.

Deze namen vertegenwoordigen slechts 1 missie namelijk de wereld dienen vanuit het perspectief dat je liefde, licht, positiviteit,  harmonie, vrede, zuiverheid, verbinding en samenhorigheid creëert met als intentie de wereld te genezen van alle onheil, kwaad, haat, macht, hebzucht, jaloezie en geroddel.

Mensen die hooggevoelig zijn nemen alle prikkels van buitenaf helemaal in zich op, met andere woorden, ze hebben geen ingebouwde filter om hun hiertegen te beschermen.  Ze zijn als een spons vatbaar voor alle energieën rondom hun heen en als ze niet geleerd hebben duidelijk hun grenzen aan te geven,  lopen ze het gevaar in de val te lopen van energiezuigers die hun goedheid misbruiken.  Hun valkuil is dat ze door iedereen van buitenaf tevreden te willen stellen, ze mensen over hun grenzen laten gaan en nooit confrontaties durven aan gaan, ze vaak te maken hebben met depressies en burn-out.  Allemaal noodsignalen van jouw lichaam dat jou vertelt dat het genoeg is geweest en het tijd wordt naar je innerlijke zelf te gaan luisteren en vooral jezelf intens lief te hebben en te verzorgen ipv wegcijferen om iedereen te behagen.

En als je de kracht hebt gevonden om jezelf te verzorgen, aandacht te geven aan je gevoelens, duidelijk je grenzen aangeeft en te aanvaarden wie je werkelijk bent, is het de bedoeling dat je al je talenten aan de wereld laat zien dus jezelf in het licht zetten zodat je een voorbeeld bent en miljoenen mensen kan helpen hetzelfde te doen.  Als lichtwerkers zijn wij de pioniers die bewust voor dit leven hebben gekozen toen we hier incarneerden als zielen op deze planeet.

Lichtwerkers hebben zich voor hun geboorte opgegeven om de mensen en deze planeet te helen van angst. Ze zijn bezig met healen, het spirituele en humanitaire organisaties. Zij die hun levensdoel nog niet gevonden hebben, zullen deze zonder twijfel nog op hun pad krijgen. Lichtwerkers zijn geëvolueerde zielen.

Wat de term aarde engel betreft, daar ga ik nog een apart artikel aan wijden want anders wordt dit artikel te lang.  Doreen Virtue is een Amerikaanse auteur die tal van spirituele boeken heeft geschreven over engelen op aarde.

Wat ik nu vooral geleerd heb nu ik weet wie ik ben, is om duidelijk voor mezelf op te komen.  Voor mijn kinderen en andere mensen opkomen deed ik al en dat ging heel vlot zelfs maar voor mezelf duidelijke grenzen afbakenen ging een pak moeilijker en dit uit angst om die mensen kwijt te raken, te kwetsen en om geen ruzie te moeten maken.  Een wijze les die ik hieruit getrokken heb is dat mensen die jouw grenzen niet respecteren ook niet thuis horen in jouw leefwereld.  Dus vanaf heden kies ik uit met wie ik omga en met wie ik niet meer wens om te gaan of ik ga er wel nog mee om maar vanop een afstand.  (Tegen praten nog wel maar enkel bij gelegenheden waar we elkaar nog tegenkomen)  En dat werkt bevrijdend voor mezelf.  Geen kostbare energie meer verspillen aan mensen die mijn aandacht niet meer waard zijn.

Hoe ga ik met mijn hooggevoeligheid om?  In eerste instantie zie ik het als een gave en een kracht waar ik alleen maar positieve zaken uit haal.  Ik kan mensen lezen ook al ken ik ze maar pas.   Je voelt intuïtief zoveel aan dat je meteen bij de bron zit als mensen je een hulpvraag stellen.  Als levenscoach werkt dat serieus in mijn voordeel.

Ik neem voldoende rust en tijd voor mezelf.  Lange wandelingen maken in de natuur werkt heel mediterend.  Eén zijn met de natuur en de taal van het universum ontcijferen is zo een wonder.  Sinds ik dat weet dat wij zo nauw verbonden zijn met de aarde en het heelal is mijn wereld nog groter geworden.

Maar deze materie is voor een volgend artikel.   Ik heb jullie nog heel veel te vertellen en wil ook nog veel nuttige informatie en tips delen dus mijn de bron die in me huist is nog lang niet uitgedroogd.

Geniet van deze avond!

Hartelijke groetjes,

Inge