Dag lieve iedereen,

Zoals beloofd een beknopte samenvatting van al de punten die ik in de titel heb weergegeven.

Back to basic.  Back to nature. Traveling within yourself.  Love yourself.  Respect nature.  Respect animals. Respect our beautiful mother earth.  That’s the magical key to inner liberation.

Dematerialiseren, daar ben ik mee begonnen in de zomer van 2018 en nu sinds mijn recentelijke verhuis ben ik nog wat lichter geworden.   Focus was, wat heb ik echt echt nodig, wat gebruik ik bijna dagelijks en waar hecht ik enorm veel waarde aan?  Ik heb bijna alles naar de kringloopwinkel gebracht en een aantal zaken verkocht via tweedehands.be.   Minder spullen maakt je veel lichter in jouw hoofd.   Het enige wat niet vervangbaar is zijn foto’s en alle herinneringen die ik van mijn kinderen heb genoteerd en bewaard.  Dat koester ik en hou ik natuurlijk wel bij.

Ik had ook veel kleding van mezelf weggedaan.  Kleding dat hoorde bij mijn verleden.  Met als gevolg dat ik bijna niks meer had om aan te doen.   Nu heb ik onlangs geheel onverwacht een heel deel tweedehandskleding gekregen van een lieve dame en wonder boven wonder heb ik daar toch veel leuke dingen mee kunnen scoren waarvoor ik haar ook enorm dankbaar ben.  Overvloed aan kleding uit het niets.

Ik merk ook bij de jeugd dat zij ook heel bewust omgaan hiermee want mijn dochter winkelt vaak in tweedehandswinkels waar ze per kilo kleding verkopen voor een prikje.   Verder wil ik op termijn winkels vinden die enkel kleding verkopen aan fairtrade condities met respectvolle arbeidsomstandigheden.   Op de Fairly Vegan Fair heb ik al één winkel gevonden in Geel die deze eerlijke kleding verkoopt “Meer dan mooi” waar je ook online kleding kan bestellen al ben ik daar zelf geen voorstander van.  Via volgende link kan je zien wat ze nog meer aan te bieden hebben.  http://meerdanmooi.be/

Onlangs vroeg ik dat hier in mijn streek bij een heel grote winkelketen waar het stikt van de merkkleding en moesten ze dit aan hun oversten gaan vragen of ze dit wel hadden.  Dit vonden ze toch een puntje om aan te stippen bij een vergadering.   Ik koop geen merkkleding maar mijn zoon had nieuwe voetbalscheenlappen nodig.   Weer een zaadje geplant.

Onlangs was ik op de eerste Limburgse vegan beurs genaamd  de “Fairly Vegan Fair”, dan zie je pas echt dat je niks moet missen als je bewust kiest om geen dode dieren meer te eten want echt alles hebben ze in een plantaardige maar vooral gezonde en lichte variant.  Natuurlijk niet alleen eten maar ook kleding, kookboeken, make-up, verzorgingsproducten en allerlei organisaties die hun gouden hart tonen en één ervan is dieren te redden van de vee-industrie genaamd Forrest & Friends vzw.  Aanstaande zaterdag ga ik hun bezoeken en de dieren knuffelen.  Ik kijk ernaar uit!

Niet alleen wat ik aandoe kijk ik nu verder dan mijn neus lang is, maar ook wat ik eet.  Zoals jullie al wel weten ben ik al een heel tijdje vegetarisch en het is best een ware ontdekkingstocht.  Onlangs heb ik geprobeerd om kaassaus te maken met kokosmeel, havermelk en vegan gemalen kaas.  Ja, ja ik heb eindelijk een plantaardige kaas variant gevonden bij de Bio planet in Mol genaamd Vegan deli.  Zelfs mozarella hebben ze in een vegan versie.   Over kaas gesproken,  Wilmersburger heb ik ontmoet op de vegan beurs maar nog niet geproefd en dit product is lactosevrij, melkvrij, zuiver plantaardig, glutenvrij, sojavrij en palmolievrij.  Ideaal veganistisch alternatief voor kaas dat verkrijgbaar is in allerlei soorten smaken.  Neem maar eens een kijkje op hun website.  https://www.wilmersburger.de/nl

Nu ik ook kaas heb vervangen zit ik alleen nog met het eierenverhaal.  Altijd gedacht, dat zijn niet bevruchte eicellen van een kip die ze spontaan uitbroedt dus ik doe er geen kwaad mee om ze op te eten als ik biologische eieren koop. Tot ik op de vegan beurs van de vzw Forrest & Friends, die dieren redden van de vee industrie, de kant van het verhaal hoorde wat kippen allemaal moeten doorstaan met als gevolg dat ik werd wakker geschud over het aangeleerde eetpatroon van wat wij al heel ons leven als normaal beschouwen maar wat helemaal niet zo normaal is en het veel dierenleed veroorzaakt wetende dat een kip normaal zo’n 10 tot 15 eieren “per jaar” legt en in de kippenindustrie worden opgefokt tot broedmachines die zo’n 1 tot 2 eieren “per dag” leggen.   Om nog maar te zwijgen van alle haantjes die overbodig worden geacht door die massa industrie en ze gewoon vergast en versnipperd worden alsof het niets is…Schrijnend…  Via volgende website kan je het hele verhaal lezen en maar liefst 20 manieren om eieren te vervangen in jouw dagelijkse voeding want eieren zitten verwerkt in een heel arsenaal aan produkten die wij dagelijks consumeren.  https://veganistischkoken.be/eieren-vervangen/

Op die manier zal mijn overstap van vegetariër naar veganist sneller gemaakt zijn dan ik dacht.  Het is zo dat ik mijzelf in die dieren hun plaats kan zetten en mijn systeem is nu zo geprogrammeerd dat ik automatisch alle voedingswaren weiger waar dierenleed aan te pas is gekomen.

Vetstoffen vervang ik door kokosolie dat ik ook gebruik als lichaams- , voeten- of handencrème.  Ik smeer er mijn boterham mee en gebruik het om te bakken.  Wel de natuurlijke kokosolie.  Geen verkrachte versie waar de natuurlijke geur van kokos uit is gehaald en in een glazen pot.  Geen plastiek.  Ik gebruik de fairtrade biologische kokosolie van het merk “De Nieuwe Band”.   Deze kokosolie is afkomstig van een project in het noordwesten van Sri Lanka.  Aan dit project zijn ruim 5000 boeren verbonden, die elk met hun familie een stuk land bewerken.  Alle boeren krijgen een afzetgarantie en ontvangen een eerlijke prijs voor hun kokosnoten.  Dit geld wordt ingezet ten behoeve van de gemeenschap en de boeren beslissen gezamenlijk over de bestemming hiervan.

Verder heb ik mijn suiker gebruik ook drastisch ingekort gewoon spontaan zoals mijn lichaam zelf aangaf.  Geen suiker bij de koffie, een snoeper ben ik nooit geweest, eerder een hartige eter.  Het is zelfs zo dat ik geen chocolade meer kan verdragen en mijn tanden echt overgevoelig reageren als ze in aanraking komen met een overload aan suiker.  Geen gesuikerde dranken, enkel puur bronwater uit een waterkoeler toestel en puur natuurlijke vruchten- of groentesappen die in glazen flessen zijn verpakt zonder additieven en concentraten.

Mensen die me een hele tijd niet hebben gezien, hebben opgemerkt dat ik heel fel was afgevallen.  Nu ben ik nooit bezig geweest met mijn gewicht, heb zelfs geen weegschaal maar dit krijg je er gewoon gratis bij.  🤞😊

Ik drink ook geen koemelk meer omdat van zodra ik wist dat koeien letterlijk worden uitgebuit en constant aan die machines hangen, hun pasgeboren kalveren die een stevige zuigreflex hebben door een plastieken stop op hun snoet niet mogen drinken bij hun mama, ik onmiddellijk gestopt ben met koemelk te drinken.   Dat is pure dierenmishandeling en kan mijn hart niet dragen, vandaar ook dat ik ook deze knop heb omgedraaid.   Ze worden direct na de geboorte bij hun moeder weggehaald en mentaal is dit helemaal niet goed voor deze jonge dieren.  Zou jij het fijn vinden als je pas bevallen bent, dat jouw kind bij jou wordt weggehaald en ze jou meteen aan de machines hangen om continue melk te produceren?  Ik denk het niet.   Dieren hebben geen stem, helaas.  Hoe zou de wereld eruit zien indien ze wel van zich konden laten horen?   De jonge kalfjes krijgen vaak zelfs hun eigen moedermelk niet maar wel kunstmelk…Te gek voor woorden… Wij hebben als mens ook geen koemelk nodig.

Het volledige productie proces van koemelk kan je lezen via volgende link:  https://www.abowlofhappiness.nl/argumentatie/de-melkveeindustrie?fbclid=IwAR3EMPYkVg_FB0sW9CEjdcfNjjHy3eqHZp8A_l9sBExZBDU-hO-h_zZJYqY

Om de melk te vervangen drink ik haver- amandel- kokos- of rijstdrank.  Eerst dronk ik soyadrank maar ik heb links en rechts gelezen dat je moet uitkijken voor genetische manipulatie. Gmo genaamd (genetische gemanipuleerde organismen).  Het staat op de brikverpakking vermeld indien ze daarvan gevrijwaard zijn.   Soya pudding en yoghurt eet ik wel.  Toch maar uitkijken om ook hier weer een ander alternatief voor te vinden.  Volgende link vertelt jullie hier meer over.  https://jessevandervelde.com/sojamelk-wel-gezond-het-hele-soja-verhaal-deel-1-fytinezuur/

Verder heb ik een waterkoeler staan die natuurlijk mineraalwater vanuit de Ginstberg bron levert met telkens hervulbare statiegeld flessen van 18,9 liter.  Dit kan op kamertemperatuur of fris gedronken worden.  Op die manier bespaar je het milieu heel wat plastiek en tegelijkertijd heb je altijd zuiver en fris drinkwater in huis.  De firma Blue Water uit Aalter is mijn waterleverancier en Jomaco uit Bree werkt met hun samen wat ik toejuich. https://www.jomaco-evercool.be/

Samen ben je sterker, dan alleen.  Zij beleveren alle klanten van Blue Water aan deze kant van het land, Blue Water doet hetzelfde voor de klanten van Jomaco.   https://www.bluewatercompany.be/

Voordelen van het Natuurlijk Mineraalwater

 • Het water wordt niet meer opgepompt maar komt van een opwellende bron – de afvulling gebeurt rechtstreeks aan de bron afgeschermd tegen vervuiling
 • Mineraalwater is van nature zuiver en wordt dus niet chemisch behandeld en kunstmatig beïnvloedt
 • De temperatuur van mineraalwater is constant
 • Erkend door de hoge gezondheidsgraad
 • Geschikt voor de bereiding van babyvoeding

Ook rijstwater dat je opvangt na het koken van jouw rijst zou een zeer heilzaam goed zijn voor jouw gezondheid.  Ik doe meestal een groentebouillon blokje erbij en dan smaakt het vele beter.  Het water streelt zacht over jouw tong en ik vind het best wel lekker.  Via volgende link lees je de vele voordelen.  https://www.optimalegezondheid.com/19-voordelen-van-rijstmelk-voor-je-gezondheid-recepten/

Verder eet ik veel verse groenten, verse look, kurkuma, vervangvlees  en tegenwoordig heb je zoveel keuze dat je bijna vergeten bent dat je ooit een vleeseter geweest bent.  Wat ik ook vaak ’s morgens eet is fruitpap.  Ja, ja vanuit moeders schoot onze eerste vaste voeding.  Een banaan, appelsien, peer, blauwe bessen, appel en wat vegan koekjes erin en mixen maar.  Meteen een vitamine bom binnen zodat je goed de dag kan starten.

Kurkuma ben ik ook spontaan tegengekomen en sinds kort gebruik ik deze magische specerij nu dagelijks om mijn eten af te kruiden.  Zowel op een gebakken ei, gewokte groenten, gebakken aardappelen of in een saus.  Het werkt ontgiftend, ontstekingsremmend, doet je afvallen, gaat veroudering tegen, bevordert de spijsvertering enz…  Verder drink ik soms ook curcuma vanille latte dat warm wordt gedronken aangelengd met een plantaardige melk naar keuze.  In volgende link vertellen ze je meer over de magische krachten van deze bijzondere specerij. https://www.puurfiguur.nl/kurkuma/

Ik drink enkel déca fairtrade koffie of Bambu van A.Vogel, dit is een natuurlijke cafëinevrije koffievervanger zonder lactose, kleur- en smaakstoffen.

Voorlopig heb ik nog een pot honing staan hier maar als deze op geconsumeerd is, dan stap ik over naar een vegan alternatief. Om je een beeld te geven waarom ik geen honing meer wil eten lees je hier een kleine noot uit de tekst.

Bij de productie van 1 kilogram honing zijn zo’n 6000 bijen nodig die twee weken lang hard werken en wel 6 miljoen bloemen moeten bezoeken. Een honingbij maakt in haar leven maar 1/12 theelepel honing aan.

Bijen moeten dus ontzettend hard werken om de honingraat te vullen met honing. Bijen doen dit om ook in de winter te kunnen eten. In de winter zijn er geen bloemen waaruit ze nectar kunnen halen. Bijen werken daarom in de lente en zomer extra hard zodat ze het hele jaar kunnen eten, ook wanneer er geen bloemen zijn. Zonder honing zouden de bijen verhongeren. Bijen maken de honing dus niet voor ons mensen, maar om zelf te kunnen overleven. In de honing zitten alle voedingsstoffen die de bijen nodig hebben.

Als je heel deze tekst wilt lezen verwijs ik jou graag naar volgende link. https://veganchallenge.nl/waarom-eigenlijk-geen-honing/

In bijgevoegde link kan je hier nog meer over lezen en geef ik je hier even een opsomming van de plantaardige alternatieven.

 • Dadelstroop
 • Agavesiroop
 • Kokosbloesemsiroop
 • Maplesyrup
 • Rijstsiroop
 • Rauwe Yaconsiroop
 • Rauwe Amazake
 • Vegablum heeft vegan honing die niet van echt te onderscheiden is!

https://www.enjoytheveganmovement.nl/blog/plantaardige-alternatieven-voor-honing/

Wat de verzorging betreft van jouw lichaam gebruik ik enkel 1 produkt  op basis van 100% plantaardige ingrediënten zonder sulfaten, siliconen en parabenen.  Voor de moment is dat Douce Nature, een douchegel en shampoo in één flacon die ook gemaakt is van suikerriet.  Dus ik was mezelf en mijn haar met één produkt.  Ik heb lange haren en altijd dus een conditioner gebruikt omdat ik ze anders niet uitgekamd kreeg maar als je je haren wast met zuivere bio produkten, dan heb je echt geen conditioner nodig want dan gaat het ontwarren en kammen zelfs heel vlot.  Concreet zijn conditioners dus ook overbodig en je haar wordt er ook sneller vettig van.   Hier in Pelt heb ik een biologische winkel ontdekt waar ze een zeer gevarieerd en ruim aanbod hebben en waar de mensen supervriendelijk en behulpzaam zijn.   http://www.bioshopklimop.be/2019/01/

Nu we het toch over shampoo hebben, ik kleur mijn haren al jaren met highlights ( blonde lokken) en nu ik de gezegende leeftijd van 43 jaar bereikt heb komen er hier en daar een paar grijze haartjes goedemorgen zeggen.  Ik heb altijd geweigerd om al mijn haren te kleuren en dan daarbovenop nog eens highlights, dat is zo ongezond en zeker als je verf zou gebruiken met chemische bestanddelen zoals ammoniak.  Daarom ben ik nog steeds op zoek naar een betaalbare biologische kapper die echt mijn grijze haren kan bedekken met een natuurlijke plantenkleur en ik ook echt het effect zie van mijn highlights.  Natuurlijke plantenkleuringen worden ook gebruikt door de Indianen.  Bij het zetten van blonde lokken worden jouw haren ook ontkleurd en dit is niet gezond.  Toch heb ik al natuurlijke alternatieven gevonden online zoals kamille thee en citroen.

Kortom het komt erop neer om jouw lichaam niet te vervuilen met allerhande chemische gemanipuleerde produkten die iedere dag voor jouw neus worden gedropt op tv en via reclame waar ik een gruwelijke hekel aan heb.  Je wordt er letterlijk mee gebombardeerd overal waar je komt.  Rustig tv kijken is er niet meer bij want dat reclame kijken tussendoor is zo “irritant”.  Ik zet gewoon het geluid af en doe even iets anders dan.  En op social media is het niet anders.  Als je een video kijkt dan wordt jouw filmpje tegenwoordig zelfs tussenin onderbroken voor je vervolgens vol te duwen met onnodige oninteressante beelden.   Oplossing is geen beelden meer kijken maar onder de mensen komen en de wereld ontdekken.  Dat is pas interessant!

Op de vegan beurs heb ik ook 2 nieuwe innovatieve verzorgingslijnen ontdekt waarvan ik de produkten nog moet proberen.  Bij de Ringana stand heb ik een fantastische dame ontmoet, Riet,  waar ik meteen een klik mee had.  Ringana werkt met verse produkten, dat wil zeggen dat ze een houdbaarheidsdatum hebben.  Ook het verpakkingsmateriaal is allemaal gemaakt met respect voor de natuur.  Ze handelen in alle opzichten milieuvriendelijk en op ethische wijze.  Ze hebben niet alleen verzorgingsprodukten maar ook voedingssuplementen. Via volgende website ontdek je meer over deze geweldige eco produkten.  https://www.ringana.com/filosofie/?lang=nl

De andere verzorgings- en make-up lijn heet Florissana waar je via deze website meer over te weten komt.  https://www.florissana.be/

Hun filosofie is als volgt:

Wij geloven dat je kwaliteit en efficiëntie niet moet opofferen als je goede keuzes wil maken. Daarom bieden wij exclusieve groene cosmetica aan, goed voor je gezondheid, de planeet, en de dieren.

Elk merk dat we aanreiken via Florissana werd zorgvuldig geselecteerd door ons team op productkwaliteit en bedrijfsethiek. Elk product op de website is natuurlijk, ecologisch en uiteraard 100% vegan.

Mijn tanden poets ik met pasta zonder fluor omdat fluor jouw pijnappelklier verkalkt.  Jouw pijnappelklier, de ingang van jouw ziel of jouw 3de oog.  Een heel belangrijk orgaan om jouw helderziende vermogens te ontwikkelen en in contact te staan met de universele geheimen.   Ik wil ook mijn amalgaamvullingen (donkergrijze vullingen om gaatjes te dichten) laten verwijderen (https://www.biologischetandarts.nl/behandelingen/amalgaam-verwijderen ) die uit giftig kwik bestaan en vullen met composiet, porselein, zirkonium of estenia.   Nu weet ik ook waar naar alle waarschijnlijkheid mijn hooikoorts vandaan komt.  Onder andere daaraan te wijten maar ook emotioneel gerelateerd natuurlijk.  In Nederland staan ze mijlen voor op ons Belgen en vind je al verschillende biologische tandartsen.  Ik ben al een tijdje niet meer geweest bij de tandarts simpelweg omdat ik hier geen biologische tandarts vind en als er dan één is, dan heeft deze noodgedwongen een klantenstop ingelast.  Ik ga binnenkort maar eens werk maken om een afspraak te maken.  Volgende tandarts is een uurtje rijden en de recensies klinken veelbelovend dus toch maar een poging wagen.  https://www.biologischetandarts.nl/

Stukje uit de tekst:

De franse filosoof Descartes heeft dit orgaan ook wel “de zetel van de ziel” genoemd. Een gezonde pijnappelklier kan ervoor zorgen dat je op een dieper niveau aanvoelt wat goed voor je is en wat niet. Dit diepere weten kan een bijdrage leveren aan je gezondheid. Het verbindt ons met het universum waarin veel wijsheid ligt opgeslagen dat we met ons verstand niet kunnen begrijpen maar onze intuïtie verstaat deze taal wel. Laat je deze wijsheid niet afnemen!

Als je meer wil lezen van deze tekst kan je dit via volgende website die je een helder en duidelijk beeld weergeeft van wat fluoride met jou doet als je iedere dag je tanden ermee poetst en hoe je jouw pijnappelklier kan doen ontgiften. Mooi artikel! https://energiekevrouwenacademie.nl/fluoride-link-tussen-tandpasta-en-gezondheid/

Als poetsmiddel heb ik het ideaal multifunctioneel, sterkreinigend, natuurvriendelijk, geldbesparend onderhoudsprodukt gevonden genaamd de “Wondersteen”.  Geweldige benaming!  Ontdekt bij mijn mama thuis op de badkamer.  Het ruikt lekker, schuimt lekker en doet alles lekker glimmen en blinken als een stralende zon! Haha!  Ik heb het produkt gekocht via een plaatselijke tegelhandel en het adres was me telefonisch doorgegeven via de verdeler die een zeer vriendelijke dame was!  Via volgende website kom je meer te weten over dit “wondermiddel”.  http://www.wondersteen.be/pagina6.html

In mijn afwasmachine gebruik ik uitsluitend eco vaatwastabletten en als wasmiddel voor mijn kleding is het “Seepje”. Onlangs ontdekt in de Albert Heijn.  Zij gebruiken superschillen van de Sapindus vrucht afkomstig uit de Himalaya en de verpakking is gemaakt van gerecycleerde plastiek.  https://www.seepje.nl/

Om de aarde te ontlasten en vooral van al het overtollige plastiek, bestaan er tegenwoordig ook verpakkingsvrije winkels al zijn deze ook nog aan het pionieren want voorlopig vind je deze enkel in de grootsteden en in Limburg hier heb ik er online ook eentje gevonden genaamd Prana.  Dit is hun website.  http://prana.zone/over-ons

Overzicht van al de verpakkingsvrije winkels hier in België vind je via volgende link. https://nomliving.blog/2018/11/11/15-x-verpakkingsvrije-winkels-in-belgie-in-jouw-buurt/

Ik koop mijn voedingswaren voorlopig nog bij de grootwarenhuizen al let ik wel op de verpakking.  Fruit en groenten hoeven echt niet in de aparte plastieken zakken die worden aangeboden en zijn ze tegenwoordig ook door de producenten verkleed in plastiek om de houdbaarheidsdatum te verlengen wat ik ten zeerste betreur.  Je kan ook herbruikbare groenten- en fruitzakken meenemen gemaakt van biologisch katoen.  Via volgende website kan je ze voor slechts 5 euro al aanschaffen.   https://www.zonder-meer.be/katoenen-groentenzakjes.html

Op termijn wil ik beslist overschakelen op verpakkingsvrij winkelen en mijn groenten en fruit bij lokale boeren aan te kopen zodat ik zeker weet dat ze niet bespoten zijn met allerhande giftige pesticiden.  Plastieken potjes koop ik ook bewust niet meer dus waar zou ik dan mijn voedingswaren in moeten opbergen?  Ik zag me niet met een zware zak glazen potten zeulen om verpakkingsvrij boodschappen te gaan doen tot ik in de kookwinkel hier in het centrum voorraadpotten tegenkwam van het merk Brabantia die niet gemaakt zijn van plastiek maar van glas dat toch licht aanvoelt en licht is om te dragen. Zeer innovatief!  Kijk maar op volgende link hoe mooi stapelbaar en handig deze glazen voorraadpotten zijn.  https://www.brabantia.com/be_nl/stackable-glass-jars-set-dark-grey/

Ik gebruik vuilzakken om mijn restafval in te bewaren die gemaakt zijn van 100% biologisch afbreekbare grondstof te verkrijgen bij de Action voor een prikje.  Mijn afval sorteer ik heel grondig.  Losse plastiek, pmd, papier, glas en restafval.

Een leuke uitvinding die ik toch al een tijdje heb maar recentelijk fulltime gebruik is de airfryer.  Het woord spreekt voor zich. Frituren met lucht dus zonder 3 liter olie die rond jouw eten zit te pruttelen.  De vervanger voor jouw frietketel waar je de olie om de zoveel bak sessies moet verversen, de baktijden zijn korter, beter voor het milieu, geen sterke frituurgeur en het is een stuk gezonder. Voorlopig bak ik er enkel frieten en snacks mee maar ik heb gelezen dat je ook groenten en allerlei ovengerechten in kan klaarmaken.  Nog niet zoveel geëxperimenteerd.  Komt nog! De bak en het mandje kan ik er gewoon uitschuiven dus die worden na elk gebruik netjes uitgewassen.

Bewuster leven is ook bewust zijn hoe je woont, welke materialen je gebruikt, hoeveel aardoppervlakte je nodig hebt, welk soort meubelen je gebruikt met het oogpunt om jouw ecologische voetafdruk drastisch te minimaliseren.  Via een kennis heb ik de tiny house wereld leren kennen en in Nederland staan ze op dat vlak ook mijlenver voor op wat hier in België in beweging is.  In België is het ook vooral in de grootsteden te vinden en ook het co-housen.   In Nederland heb je al een heel online platform en netwerk van gelijkgestemde zielen die in gemeenschap willen wonen in een zelfvoorzienende tiny house.  Je kan kiezen of je volledig zelfvoorzienend wordt of nog afhankelijk wilt zijn van water en electriciteit.  Een biologische permacultuur tuin hoort daar ook bij.  Ook zijn er tiny houses op wielen zodat je je vrij kan verplaatsen want wij zijn ook niet gemaakt om heel ons leven op dezelfde plaats te blijven plakken.  De wereld is daar te groot en te mooi voor.

In Amerika bestaan er al hele gemeenschappen van tiny house liefhebbers die dan samenkomen op een groot terrein en daar dan een paar dagen samen in harmonie leven.  Wij zijn sociale zoogdieren en echt niet gemaakt om zoals nu in aparte betonnen boxen te wonen met liefst nog metershoge omheiningen want jouw buren mogen niet binnen gluren.  Het woordje verdraagzaamheid is voorlopig nog niet aan de orde en samen leven als broers en zussen ook nog niet.   De ieder-op-zich mentaliteit en het individualisme overheerst nog.

De wereld zien vanuit het nieuwetijdsdenken (samenhorigheid, harmonie, vrede, liefde, onvoorwaardelijk elkaar helpen, alles delen met elkaar, leven in gemeenschap, respect voor ieder levend organisme en moeder aarde) vraagt heel veel engelengeduld want het gaat veel te traag voor mij al is er al wel beweging en een meer verhoogd bewustzijn aangezien ik de laatste tijd meer en meer lieve gelijkgestemde zielen ontmoet die op dezelfde frequentie vibreren als ik.  Mooi proces!  Volgende websites zijn 2 platformen waar je met al jouw vragen terecht kan in verband met deze ecologische nieuwe alternatieve woonvorm van de toekomst en die een realistisch beeld schetsen hoe het in de praktijk evolueert.  https://www.tinyhousebelgium.be/  &   https://tinyfindy.nl/

De kilo’s zijn eraf gevlogen door mijn gewijzigd eetpatroon maar ook door het kilometers wandelen in de prachtige natuur en sinds kort nu ik vlak aan het kanaal woon geniet ik er hier vlak bij mijn deur ook van.   Ik heb ooit eens een prijs gewonnen na het belopen van een blote voeten pad samen met mijn kinderen en dat was een brooddoos gevuld met vele wandelkaarten verspreid over heel Limburg.  Ondertussen heb ik het merendeel van deze adembenemende natuurgebieden leren kennen.  In de natuur kan je jouw batterijen opladen, tot rust komen, in het hier en nu zijn en genieten van alle moois om jou heen.  Ik heb iets met bomen.  Maak er vele foto’s van, omhels hun en heb al tranen gelaten.  Ze zijn diep geworteld in onze aarde en als hooggevoelige ziel kan je echt jouw batterij opladen aan een boom.  Natuurfotograaf is ook iets wat ik mezelf zie doen in de toekomst.  Ik ben één met de natuur en dat geeft je een gelukzalig gevoel.  Heden ten dage door onze stressvolle prestatie maatschappij leven mensen te ver verwijderd van al dat moois.  Mijn advies is, ga terug de natuur in en voel je herboren!

Niet alleen wandelen doe ik graag maar ook helemaal uit mijn dak gaan op de dansvloer.  Af en toe zet ik samen met Nadia, een dierbare vriendin,  een stapje in de wereld.  Zoals jullie hier op mijn blog al gezien hebben ben ik helemaal into music door de muziekblogs die ik heel frequent post.  Muziek is helend, maakt je blij, doet je luidkeels zingen en heel jouw lichaam bewegen.  Als de muziek door mij stroomt en ik helemaal mee ben met het ritme, dan waan ik me even in andere sferen en heb ik daar geen alcohol voor nodig. Integendeel, gewoon puur water, meer moet dat voor mij niet zijn.

Waar ik ook intens van geniet zijn de vele gekleurde bloemen en planten die ik in mijn appartement heb staan. Je hebt zoveel liefde voor alles wat leeft, dat je gewoon blij wordt als je ernaar kijkt en eraan ruikt.  Planten die bladeren hebben in hartjesvorm, een vlinder orchidee met rood en geel geschakeerde bladeren, gele bloemen, plantje met paarse kleine blaadjes.  Namen ken ik niet maar de kleuren charmeren me.  Wanneer ik in de winkel kom word ik altijd instant verliefd op al die kleuren en geuren.

Aarden is heel belangrijk.   Het is contact maken met de aarde waar we op lopen.  De aandacht naar jouw voeten brengen, alleen al aan jouw voeten denken en kijken is al aardend.  Als je hooggevoelig bent, heb je vaak de neiging om meer met jouw hoofd in de wolken te lopen waardoor je lichaam gaat zweven.  Een voorbeeld van mezelf bijvoorbeeld is wat ik vorig jaar heb ervaren.  Ik was teveel bezig met engelen energie waardoor ik op aards niveau schulden begon te maken.  De balans was zoek.  Daardoor ben ik me nu meer bewuster geworden van het belang ervan.  Ik wandel heel veel, neem geregeld een uitgebreid brubbel voetenbad, verzorg en masseer mijn voeten met kokosolie, drink rode bieten sap (aarde smaak), was mijn gezicht regelmatig door de dag met fris water terwijl ik mijn handen vasthoud aan de lavabo (aardewerk) is dus ook een aardende oefening.  Ik doe tijdens het douchen een visualisatie oefening dat al de energie koorden die niet bij mij horen weg worden genomen en ik me weer zuiver en licht voel. Vervolgens zet ik me in een cocon met wit en gouden licht zodat ik voor de rest van de dag beschermd ben tegen schadelijke invloeden van buitenaf.  Via volgende website lees je hier meer over. https://www.inspirerendleven.nl/ben-jij-als-hsper-goed-geaard-5-x-tips-voor-een-stevige-aarding/

Als je jouw intellectueel wilt voeden met interessante lectuur dan raad ik jou ten stelligste “Spiegelbeeld” magazine aan.  Dat is echt het enige tijdschrift waar informatie in staat die de groei van jouw ziel stimuleert.  De volgende thema’s worden komen uitgebreid aan bod:  bewustwording, duurzaamheid, gezondheid, maatschappij, wetenschap en spiritualiteit.  https://www.spiegelbeeld.nl/

Ik ben ook lid van natuurpunt en zij zijn een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 110 000 leden die de kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen beschermd.  https://www.natuurpunt.be/

Hoe duurzaam is jouw bank?  Ook een vraag om even bij stil te staan.  Ik ben al heel mijn leven bij de Fortis bank, vroeger de Aslk.   Onlangs was ik aan het nadenken om van bank te wijzigen en bij Argenta heb ik de bankdirecteur verwezen naar volgende website: https://bankwijzer.be/nl.

Hij wist helemaal niets over deze gegevens, wist zich even niet hoe te gedragen en ging ook hierover praten bij een volgende vergadering.  Via deze interessante website kom je te weten wat jouw bank doet met jouw geld.  Hoe gaan ze om met klimaatverandering tegengaan, de natuur, mensenrechten, arbeidsrechten, wapens uitsluiten, belasting, verantwoord bonusbeleid, transparantie en corruptie tegengaan?    Ik heb besloten om het even zo te laten en op termijn wil ik zeker overschakelen maar dan zal het eerder naar de Triodos bank zijn omdat het beleid bij hun een topscore heeft.

Bond zonder Naam, vanuit het hart.  Ik heb deze organisatie leren kennen via mijn grootmoeder zaliger want zij had steeds hun inspirerende spreuken in haar woonkamer hangen. Iets wat ik nu ook doe.  Bond zonder Naam wil zoveel mogelijk mensen vanuit het hart aanspreken en met elkaar verbinden. En zo een samenleving creëren die een warm verschil maakt, vooral voor wie minder kansen krijgt. Concreet willen we dit waarmaken door mensen te inspireren en helpen in hun groei. Want hoe meer inzicht we in onszelf en de wereld hebben, hoe meer we elkaar te bieden hebben. Dit engagement maken we hard voor en met mensen in kansarmoede, eenzaamheid of gevangenschap.  https://www.bzn.be/nl/home

Wat de omgang met mijn omgeving betreft, ben ik heel waakzaam over mijn welzijn.  Ik zet mezelf nu op de eerste plaats terwijl ik, zoals in het verleden, me steeds wegcijferde om andere ten dienste te zijn maar waar ik zelf aan ten onder ging.  Ik omring me nu met mensen waar ik mij 100% goed bij voel, mensen die me positief benaderen, lief voor me zijn, respecteren, oprecht luisteren, organische gesprekken mee kan voeren waar je intellectueel kan levellen.  Mensen die er alleen maar op uit zijn om mijn goedheid te misbruiken, die herken ik nu meteen en distantieer ik me ook onmiddellijk van.  Ik geef mijn grenzen aan op een vriendelijke manier. Ofwel bieden ze hun excuses aan en geef ik hun nog een tweede kans ofwel vallen ze me aan en weet ik meteen dat ze mijn grenzen niet hebben gerespecteerd en voelt het voor mij niet meer goed om ze nog toe te laten in mijn leven ofwel negeren ze me en weet ik ook dat dit de stiltebehandeling is waardoor ik ook hiermee mijn conclusies trek.

Onlangs heb ik een vrouwencirkel bijgewoond in Zolder.  De intentie is “zusterschappen herstellen”.  Onder invloed van meerdere mannelijke waarden is de verbinding tussen vrouwen verbrokkeld geraakt.  Daardoor zijn vrouwen elkaar gaan beconcurreren in plaats van elkaar ondersteuning te bieden.  Een groep van vrouwen kan veel teweegbrengen.  Al gehoord van vrouwenkracht?  Zusterschap dient weer gestimuleerd te worden. We leren van elkaar, we delen met elkaar.  Samen staan we sterk.  Vrouwenkracht is HART nodig, voor iedereen rondom ons – laten we de energie halen bij elkaar.  Ik heb toen een macramé ketting gemaakt met een agaat steen in.  Heb je ook zin om samen te komen in deze vrouwencirkel, aarzel dan niet en neem contact op met Linda Graulus op het nummer 0485/ 793 782 of met Anja Geybels op het nummer 0478/ 392 902.  Welkom! 😊

Ik draag ook edelstenen omdat ze voor ieder van ons een natuurlijke werking hebben op ons welzijn.  Ze geven ons therapeutische krachten en zijn een hulpmiddel om iets positiefs te veranderen.  Ze zijn een steun en een stimulans net zoals een pop of een beer een steun en emotionele troost kunnen zijn voor een kind.

Hoe kies je nu de ideale edelsteen?  Belangrijk is om af te gaan op je eigen intuïtie of gevoel.  Welke edelsteen voelt goed? Welke edelsteen vind ik het mooiste of spreekt mij het meeste aan?  Goed naar onze eigen zintuigen en ons gevoel luisteren is de beste methode om edelstenen te vinden die op dat moment bij ons passen.

Ik heb een mookaiet, parelmoer, agaat en amethist ketting, een jaspis rood armband, een roze kwarts in mijn auto hangen en een bergkristal in de vorm van een engeltje.  Wat zijn de betekenissen en werking hiervan?  Ik geef hier een overzicht.

Mookaiet wijst je de weg naar het maken van de juiste keuzes.

Parelmoer stimuleert innerlijke groei, effent de weg naar wijsheid, geeft kracht en zuivert de geest en bevordert het loskomen van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen.

Agaat beschermt, brengt evenwicht, geeft een veilig gevoel, vergroot het zelfvertrouwen, helpt beslissingen te nemen, elimineert negatieve energieën en geeft de kracht om Yin en Yang te harmoniseren.

Amethist brengt evenwicht en rust, werkt helend en geeft een kalmerende werking. Inspiratie en intuïtie worden gesterkt, helpt bij meditatie en slaap en kalmeert sterke emoties.

Jaspis rood biedt ondersteuning in tijden van stress en geeft rust. Helpt je doelen en ideeën waar te maken. Bevordert strijdlustigheid en geeft moed. Biedt unieke oplossingen voor praktische problemen.

Roze kwarts is de steen van de liefde en oneindige vrede, emotionele genezer, kalmeert en brengt rust. Stimuleert creativiteit en fantasie. Verzacht woede en verdriet.

Bergkristal geeft wilskracht, versterkt inzichten, bevordert concentratie.  Werkt zuiverend, vitaliserend en pijnstillend. Versterkt de werking van andere stenen.  De waarneming en het begrijpen van de omgeving en de medemens wordt versterkt zonder zichzelf te verwaarlozen.

Ik heb deze edelstenen gekocht bij het Reformhuis Vivaldi en een leuk gezellig knus winkeltje Elf genaamd allebei gelegen in Lommel.

http://www.reformhuisvivaldi.be/

https://www.elfensteen.com/

 

10 dingen om je gevoel te beschermen

1. Vermijd roddel en drama
2. Laat dingen los die je niet kunt beheersen
3. Vermijd jezelf met anderen te vergelijken
4. Houd het geloof groter dan je angsten
5. Doe niets dat niet goed aanvoelt
6. Wees niet bang om wat tijd alleen door te brengen
7. Spreek vriendelijk tegen jezelf en tegen andere mensen
8. Behaag eerst jezelf voordat je anderen probeert te behagen
9. Blijf uit de buurt van mensen die je energie aftappen
10. Negeer alle meningen die je leven niet verrijken

 

Dit was een heel overzicht van wat ik aan informatie met jullie wilde delen.  Ik ben er al een heel tijdje aan bezig en het heeft zo moeten zijn dat ik deze vandaag pas af zou hebben want ondertussen heb ik de vegan beurs gehad en ben ik daardoor nog meer verrijkt geweest met nuttige weetjes.

Ik voel me sterker in mijn zijn en gewoonweg fantastisch!😊

Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat ik tot nog toe heb mogen ontvangen zomaar uit het niets, voel heel veel liefde voor alles en iedereen en ik verheug me op alles wat nog komen zal.

In liefde heb ik deze samenvatting gemaakt en ik hoop oprecht dat velen onder jullie dit zullen appreciëren en waarderen.  Laat het een hulp zijn en neem alles op wat resoneert met jou op weg naar de groei van jouw ware zelf.

Heel veel liefs en warme knuffels,

Inge xxx