Lieve lezers,

 

Ik ben vandaag uit mijn comfortzone gestapt en heb eindelijk mijn innerlijk buikgevoel gevolgd dat al heel lang binnen mezelf zat te borrelen.  Een intens verlangen om mensen te verbinden, liefde te verspreiden en positieve energie in de wereld te brengen.  Ik was al een heel tijdje in mijn omgeving aan het vertellen dat ik heel graag zo eens gratis knuffels wou verspreiden op straat.  Op YouTube had ik hier al een aantal filmpjes over gezien, de welbekende FREE HUGS, en de reacties zijn dan altijd zo verbluffend magisch en vol liefde voor jouw medemens dat mijn hart hier telkens een vreugdesprongetje maakte.  Dat gevoel moet je niet blijven negeren want dat begint te vreten aan jezelf dus heb ik vandaag mijn stoute schoenen aangetrokken en ben in de winkelstraat van Hasselt met een zelfgemaakt bordje waarop stond “GRATIS KNUFFEL” deze positieve boodschap gaan verspreiden.  Ook had ik een t-shirt aan met in het groot de letters “HUG ME”.

Ik ben TROTS op mezelf want het was een SUCCES!  In de auto toen ik thuis vertrok heb ik luidkeels mezelf gemotiveerd met affirmaties zoals “Inge komaan, je kan het en je hebt geen angst meer”, en het heeft gewerkt.  Toen ik arriveerde op de parking achter de PXL school ben ik 10 minuten blijven zitten in mijn snikhete auto omdat ik nog een beetje angst had maarrrr dat hou je ook niet zolang uit als het 31 graden is dus hopsakee vertrekken Inge, je kan het!  Onderweg naar het centrum hield ik mijn bordje nog naar beneden maar plots las een vrouw ondersteboven wat erop stond en jawel hoor, daar was mijn 1ste knuffel van de dag!  🙂

Nu had ik de energie gekregen door haar om mijn bordje in de lucht te steken dus onderweg na 5 minuten had ik weer prijs.  Een lieve jongeman van Russische origine, Albert genaamd,  knuffelde me heel stevig en tilde me hoog in de lucht!  Zalig!  De reacties van de mensen zijn allemaal hartverwarmend en positief.  Automatisch als ze me zien, lachen ze, komen naar me toe en geven me met open armen een warme knuffel waarop ik ze telkens bedank.  Isabel & Tom heb ik ook leren kennen en zonet heeft zij me toegevoegd op Facebook.  Leuk, leuk!  Heel tof en lief koppel waar ik een filosofisch gesprek mee heb gehad en ze ook allebei geknuffeld heb natuurlijk.  Sommige dachten dat ik een vrijgezelle deed en ik trouwplannen had omdat het een actie is die je niet dagelijks ziet.  Ze vroegen ook wat mijn boodschap is waarop ik zei dat iedereen verstokt verslaafd is aan een beeldscherm en mensen ook al zijn ze in gezelschap geen oog meer hebben voor elkaar, communicatie enkel verloopt via dat beeldscherm en “echt” menselijk contact praktisch niet meer bestaat.  Elkaar in de ogen kijken, oprecht luisteren naar elkaar en natuurlijk praten moet opnieuw geleerd worden zo lijkt het wel.  En laten wij nu net sociale zoogdieren zijn die warme knuffels, genegenheid, aandacht en liefde zo hard nodig hebben.  Dat kan een beeldscherm niet vervangen.  Integendeel.

Mensen daarvan bewust maken en met acties zoals deze mijn stem laten horen is mijn doel om op die manier mijn licht en liefde te laten schijnen en zo veel mensen een goed gevoel geven en laten nadenken dat je echt het verschil kan maken om deze zieke wereld te genezen van alle haat, jaloezie, angst, hebzucht en verdeeldheid die er nu heerst.  Ze beaamde allemaal dat er een groot probleem heerst maar er was ook een man die zei: “Het is nu zo, je kan er niks meer aan veranderen”.  Waarop ik zei: “Dat een betere wereld begint bij jezelf”.  Je kan zelf het verschil maken zoals ik vandaag gedaan heb.  Het smaakt in ieder geval naar meer.  Dat staat vast.  Hoe ik nog meer mensen kan bereiken en hoe ik het ga aanpakken.  Daar moet ik nog even over brainstormen.

Ik heb ook met een man gesproken die zei: “Vroeger was het toch anders en veel gezelliger toen iedereen nog op straat bij elkaar kwam om te praten”.   Hij had zijn 91 jarige moeder bij die ik natuurlijk ook een stevige knuffel heb gegeven vanuit haar rolstoel samen met nog een 89 jarige man die blij was met mijn aandacht voor hem.  Er zijn spontaan kinderen naar me toe gekomen van alle leeftijden zelfs heel kleine peutertjes.  Dan ging ik natuurlijk helemaal door mijn knieën om hun stevig vast te nemen.  Kortom alle mensen en ze lachten allemaal, vertelden dat dit een super actie was en er van dit veel meer moest zijn.  Ik heb echt vele mensen een goede dag bezorgd door mijn warme knuffel.  Ze vertelden: “Jij hebt mijn dag goed gemaakt”.  Een meisje die op de bus stond te wachten kwam naar me toe gelopen voor nog snel snel een knuffel.  Een jonge tiener op zijn mountainbike maakte een bocht van 180 graden en kwam naar me toe gefietst voor een knuffel.

Mensen vanop het terras riepen me om naar hun toe te komen voor een knuffel. Er zijn foto’s genomen maar spijtig genoeg heb ik er zelf geen laten nemen.  Niet aan gedacht, veel te druk bezig met mijn liefde te verspreiden haha.   Er was ook een vrouw die zei dat ze de foto op Facebook ging posten dus wie weet, verspreid het zich wel en kunnen jullie me ergens online ontdekken.  Ik heb aan een paar geïnteresseerden ook mijn visite kaartje gegeven dus weten ze ook meteen via mijn blog wie ik ben, waar ik voor sta en welke boodschap ik in de wereld wil zetten.

Toen ik een aantal keren de winkelstraat op en neer ben gelopen was ik op weg naar mijn auto richting huiswaarts en kwam ik “toevallig” (toeval bestaat niet) Albert opnieuw tegen (Russische jongen, 2de knuffelaar) op een bankje met een ijsje.  Toen hij me zag, gaf hij me prompt opnieuw een stevige knuffel waarop hij me optilde en me een aantal keren rond zwierde met mijn benen in de lucht.  Zo’n knuffel heb ik nog nooit gehad eigenlijk dus het voelde heerlijk!  Zijn ijsje gaf hij aan mij als dank voor mijn knuffels waarop ik zei dat hij dat niet hoefde maar hij stond erop.  Ik ben een gever dus onverwacht een ijsje krijgen moet ik leren te ontvangen.  Het heeft me gesmaakt en we hebben nog een tijdje op de bank zitten praten.  Toen plots, ook al hing mijn bordje op zijn kop omdat ik op de bank zat, er weer een jongeman op me afkwam voor een knuffel.  Zelfs de 1ste knuffel van de dag, een vrouw met haar gezin passeerde ons waarop ze vroeg hoe het is geweest.

Het is in één woord een MAGISCHE dag geweest voor mij en het is echt heel gezellig buiten jouw comfortzone.  Alleen maar een geweldig gevoel waar mijn hart me naartoe geleid heeft.  Angst is een illusie lieve mensen, alleen liefde bestaat echt.  Dat heb ik vandaag aan den lijve ondervonden.  Pure connectie met wildvreemde mensen, in de ogen kijken, lachen, warme knuffels, hart tegen hart.  Daar moet de wereld naartoe.  Geen onderscheid maken, we zijn allemaal mensen en we moeten elkaar ook gelijk behandelen ongeacht afkomst, uiterlijk, job, status enz….

Ik heb er ontzettend van genoten ook al omdat ik als single zijnde knuffels en genegenheid mis.  Ik ben energetisch helemaal opgeladen.  Klaar voor een nieuwe uitdaging die zomaar op mijn pad zal verschijnen.

Als er mensen zijn die op één of andere manier met mij willen meedoen om meer positiviteit, liefde en licht te verspreiden op deze prachtige planeet, geef me aub een seintje via mijn gsm nr 0472/ 62 19 65 of via Facebook of Linkedln.

Geniet van deze prachtige lente avond!

Dikke warme KNUFFEL.

Inge xxx