Lieve lezer,

Zoals beloofd, een artikel volledig gewijd aan Engelen op aarde en vooral hoe ik het ervaar sinds ik weet dat ik een engel ben.  Vandaag ben ik toevallig in de bibliotheek beland omdat een goede vriendin, ons Mieke, me een boek aanraadde, met als resultaat dat ik de nodige lectuur weer heb ingeslagen en ik met 2 boeken ben thuisgekomen.

Als eerste vandaag heb ik het boek “Hou van Jezelf” van Sabine Standenat, dat ik nog steeds niet gelezen heb weer vanonder het stof gehaald. Dat boek heb ik bijna 10 jaar geleden gekregen van een vriendin Cathérine, toen ik opgenomen was op de A dienst te Overpelt wegens een zware depressie en geen levenslust meer.  Het is oh zo belangrijk jezelf graag te zien in alle opzichten. Toen ik dat boek kreeg, had ik er geen oog voor mede door mijn toestand maar ook zie ik nu in, omdat mijn ziel nog niet klaar was met alle levenslessen te leren om te staan waar ik nu sta vandaag.  Aangezien ik het laatste jaar de aandacht binnen mezelf heb gevonden en mezelf echt graag heb leren zien,  is mijn leven serieus in de positieve zin de hoogte in geschoten.  Door mensen en situaties die ik zomaar toevallig (toeval bestaat niet, het heeft zo moeten zijn) op mijn pad ben tegen gekomen en er nu voor zorgen dat ik mijn doelen en droomleven ga behalen.   Als ik het boek volledig heb gelezen zal ik hierover ook verslag uitbrengen en in welke mate je hier zelf mee aan de slag kan want dat is het belangrijkste.  Je kan wel veel lezen maar het is de bedoeling dat je er daadwerkelijk ook iets mee doet.  Enkel zo kan je groeien als individu.

De volgende 2 boeken worden weer in mijn hersenen geplant:

 • We moeten even serieus praten.  Echt. God – Trilogie van Neale Donald Walsch
 • Engelen op Aarde – Alle soorten engelen op deze planeet van Doreen Virtue

Dus voldoende lees lectuur waar ik weer een tijdje zoet mee ben.  Ik raad mensen echt aan om veel te lezen ook als je het niet zo graag zou doen, begin met een dun boek en kies luchtige verhalen en zonder dat je het weet, ben je helemaal verslaafd.  Een gezonde verslaving want des te meer wijsheid je vergaart, des te meer je te weten komt over deze prachtige wereld, jezelf en zijn bewoners en des te meer je gaat inzien dat er nog veel werk aan de winkel is om meer positiviteit, mededogen en liefde te verspreiden.  Een boek dat ik ook ten stelligste kan aanraden is de 4de dimensie van Hans Peter Roel.  Zijn schrijfstijl is fantastisch want ik heb dat boek in één ruk uitgelezen dus dat spreekt voor zich.

Maar goed, voldoende gepraat over de boeken.  Nu over Engelen op Aarde.  Ik ga even kort de eigenschappen en kenmerken opsommen.  Doreen schrijft over alle soorten Engelen op deze Planeet maar ik hou het nu bij één soort en dat is de geïncarneerde engel.

 • Ze hebben een lief, hartvormig gezicht.
 • Ze verontschuldigen zich vaak en zeggen vaak sorry.
 • Ze zien eruit als engelen (van het vrouwelijke of mannelijke soort).
 • Ze hebben een gewelfde cupido achtige mond en grote hertenogen die onschuld en liefde uitstralen
 • Ze eten vaak te veel of kampen met overgewicht.
 • Het zijn professionele dienstverleners, zoals leraren, stewards en stewardessen, verpleegkundigen en therapeuten.
 • Ze hebben coupe soleil of geblondeerd haar (ongeacht hun ras).
 • Ze zijn goed van vertrouwen.
 • Ze vinden het moeilijk nee te zeggen en voelen zich schuldig wanneer anderen hen helpen.
 • Ze houden van engelen en hebben verzamelingen engelen beeldjes, engelen boeken, engelen sieraden enz.
 • Ze hebben extra beschermengelen.
 • Ze lijken licht uit te stralen en worden omgeven door een grote aura.
 • Ze worden verliefd op iemands potentieel en proberen die persoon uit te laten groeien tot iets groots.
 • Ze hebben relaties met verslaafden en alcoholisten waarin er sprake is van over afhankelijkheid.
 • Ze blijven veel langer in relaties dan de gemiddelde mens zou doen.

Van het moment dat ik deze eigenschappen las en me hiermee kon vereenzelvigen werd mijn nieuwsgierigheid als maar groter naar wie ik ben en wat hier mijn taak op aarde was.  En tegenwoordig hebben we het internet en Google dus informatie genoeg om je te voeden.  Ook deed het me deugd te weten dat ik toch “belangrijk” ben op deze wereld en ik me ervan bewust was een belangrijke missie te hebben en hiervoor ook gekozen te hebben vooraleer ik geboren werd.  Ik heb gekozen om in dat specifiek gezin op te groeien en ook alle daarbij behorende ellende die ermee gepaard ging.  Als 4 jarige reeds gescheiden ouders hebben, 10 jaar met een alcoholistische stiefvader samengeleefd, op alle scholen gepest geweest, een relatie van 17 jaar waarvan 10 jaar getrouwd dat gestrand is, een zware depressie met zelfmoordpogingen, na mijn huwelijk waarin ik emotioneel verwaarloosd werd meerdere relaties gehad met narcisten en tenslotte 20 jaar werk ervaring te hebben waar ik zoals al eerder gezegd, af te rekenen kreeg met vernederingen en vrouwelijke afgunst.

Voor al deze ervaringen heb ik bewust gekozen en doorleefd om nu in 2018 mijn missie als lichtwerker ( https://www.nieuwetijdskind.com/wat-zijn-lichtwerkers/  ) op de wereld los te laten en veel mensen te helpen met hun transformaties naar hun ware identiteit.  Ik heb er zin in!  Mijn ziel heeft lang op dit moment gewacht en ik voel de drang om zoals hier op mijn blog, alles wat in me zit aan info en hulpverlening te delen met jullie.

Wat wij als aarde engelen ook snel denken is dat we waardeloos zijn en denken dat heel de wereld tegen ons is omdat we steeds ons goed hart laten zien en in iedereen het goede zien maar op dat hart wordt te vaak getrapt door mensen die bij nader inzien toch niet dezelfde intenties hadden als wij voor hun.   Laat je hierdoor niet ontmoedigen.  Onthoud goed: ” Wie goed doet, goed ontmoet”.  Het universum beloont je rijkelijk wanneer je hart puur is en vol liefde.  Kies met wie je omgaat zorgvuldig uit, koester enkel mensen die je een goed gevoel geven en neem wijselijk afstand van degene die je alleen maar kostbare energie kosten.  Ze zijn jouw goedheid niet waard en geloof me als je je grenzen stelt en jezelf respecteert, dan zullen de juiste mensen je omringen.   Als je opkomt voor jezelf, dan dwing je respect af en zo hoort het ook.  Het heeft echt geen zin om iedereen over je heen te laten lopen want dat zorgt er alleen maar voor dat je snel opgebrand bent omdat iedereen een stukje van jouw energie opeist en jij laat dat toe.  Zorg goed voor jezelf, wees lief tegen jezelf en als je in de spiegel kijkt:” Zeg dan wat vaker, ik zie je super graag”!  Jouw ogen zijn de ramen van je ziel.  Koester jezelf want je bent het meer dan waard!

Mijn verleden heb ik losgelaten en ik neem alleen de levenslessen mee die ik nodig heb om mijn functie te kunnen voldoen.  Ik onthoud alleen het positieve.  Het nieuwe hoofdstuk in mijn leven kan pas beginnen als ik al het oude heb achtergelaten.  Zolang je je nog vastprent aan vastgeroeste overtuigingen in je onderbewustzijn en je de wil niet hebt om effectief iets in je leven te veranderen, zal je blijven stilstaan en niet groeien.

Ik ben nu bezig een aantal artikelen te schrijven voor hier aan te vullen maar ik ga ook workshops en lezingen geven zodat ik mensen persoonlijk ten dienste kan zijn.   Via mijn blog wil ik ook mijn dagelijkse ervaringen neerpennen wat ik beleef maar ook video’s plaatsen op termijn waarin je me persoonlijk kan zien.  Ook communiceert het universum via muziek met mij aangezien ik een muziek freak ben en de lyrics ontleed ik dan zodat jullie kunnen zien hoe wonderbaarlijk alles in elkaar steekt op onze prachtige planeet en waar ik nog iedere dag van versteld sta.

Laat gerust een berichtje achter op dit artikel als je me iets wilt vragen of stel je vraag via mijn contactformulier.

Een heel fijne avond gewenst!

Liefs,

Inge