Dag lievelingen,

Het sneeuwt!  😀  Ik wist niet dat we dat prachtplaatje nog gingen spotten deze winter maar je ziet het, de wonderen zijn de wereld nog lang niet uit.  Haha!

Wat de energie nu vraagt is jezelf goed te verzorgen met alle liefde die het nodig heeft want jouw lichaam is heel hard aan het werk.   Helemaal gaar voor de moment.  Zware shiften zijn er bezig.  Ik voel het in al mijn vezels.  Wat helpt is de natuur opzoeken en ettelijke kilometers één zijn met de natuur,  douchen, voeten masseren, slapen en positief blijven.  Aarden dus, voeten stevig op de grond en rustig ademen in het nu.

We hebben de Mercurius Retrograde die nu in het sterrenbeeld vissen staat en deze duurt nog tot 9 maart, de nieuwe maan op 23 februari en vandaag 27 februari 2020 is een poortdag.

Meer informatie over wat een poortdag precies is en wat het met je doet vind je hier http://www.spirituelepraktijksananda.nl/blog/

Om alles te verduidelijken lees je hieronder de details en ik heb er een energie update bijgezet van Lee Harris van de maand maart.  Deze is gemaakt op 28 februari dus ik heb deze blog bijgevuld wat ik wel vaker doe om zoveel mogelijk met jullie te delen.

Heel veel luister- en leesplezier!

Ik hou van jullie met heel mijn hart! 💖

Heel veel liefs en warme knuffels,

Inge xxx

Voorbereiding voor de sprong

Dit artikel kan je helpen om de doorbraak te vinden voor dit moment. Ik nodig je van harte uit deze tijd in jezelf te investeren.
Dit is de beschrijving van de processen die bij de nieuwe Maan in Vissen horen van zondag 23 februari 2020. Deze zijn actueel voor de komende maan(d). De processen die de afgelopen maanden actief waren verdiepen zich nu nog verder. Mercurius staat retrograde en is daarin een katalysator. De processen gaan over het vinden van zelfstandigheid, autonomie en authenticiteit in jezelf en je dagelijks leven. Het nieuwe is al in zicht, maar het oude dat jou vastzet vraagt nog aandacht zodat het kan worden losgelaten. Een ander thema is het helder maken en loslaten van symbiotische relaties en wat jij in jezelf draagt wat niet van jou is. Het resultaat is dat je helemaal jezelf kan zijn en alle wonden die dat in de weg staan worden nu gevoeld en geheeld. Nog een actueel thema dat op dit moment extra actief is, dat is de tredmolen van het geld moeten verdienen.

Mercurius retrograde

Mercurius staat retrograde en dat is voor veel mensen een pittige periode. Mercurius is de planeet van de communicatie en deze planeet staat nu retrograde en dit betekent dat de communicatie naar binnen gericht staat. Daar is nu onze aandacht en aanwezigheid gewenst. Als je eigenwijs toch blijft door bewegen met te veel naar buiten gerichte actie, dan kom je de schaduwkant van Mercurius retrograde tegen en dan merk je dat niets loopt of gaat zoals je het zou willen. Dan lijkt dat alles tegenzit, maar dit komt doordat je dan dus de verkeerde kant op beweegt, namelijk naar buiten in plaats van naar binnen. Mercurius gaat uit zijn retrograde modus op 9 maart 2020, vlak na de volle Maan.

Vastzitten in een systeem

In de overlevingsmodus is er strijd tegen dat wat beperkt en alles vastzet. Dat is in de maatschappij het systeem, met haar wetten en afspraken. Zoals de boeren die nu strijden tegen het systeem van de overheid en de afspraken die gemaakt zijn met andere landen over het terugdringen van de stikstof uitstoot. Dit bedreigt deze branche in haar voortbestaan.
Ook is het overlevingsmechanisme van dit moment sterk verbonden met vastzitten in valse dienstbaarheid naar het verdienen van geld. We dienen dan het systeem, niet de eigen innerlijke stroom. Als je daar succesvol in bent dan stroomt de geldstroom wel, maar vaak verkoopt men daarmee zijn Ziel om mee te kunnen doen in de dienstbaarheid naar het geldsysteem. Voor anderen die hier niet in meekunnen en minder succesvol zijn hierin, lijkt alles financieel dol te draaien. Alle kosten zijn dan zo enorm opgelopen, waardoor voor sommige mensen nu extra zichtbaar wordt dat zij het niet meer bij elkaar kunnen verdienen.
Ook komen we de hardheid en soms zelfs wreedheid van regelgeving tegen die vaak ver afstaat van menselijkheid en van alles dicteert en oplegt. In zijn uiterste vorm kunnen systemen met hun structuren zelfs aanvoelen als moderne slavernij. Zoals bijvoorbeeld opgelegde structuren in bedrijven, verenigingen en teamverband, relaties, het gezin en het geldsysteem.

(Zuidelijke Maansknoop conjunct Mars en Pholus in het 5de huis in Steenbok ingaande conjunctie naar Diamant in het 5de huis conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok in het 6de huis. Priapus gecorrigeerd in Maagd 2de huis en Priapus niet gecorrigeerd in Weegschaal 3de huis.)

Bevrijding van het oude 

In het persoonlijke proces laat het overlevingsmechanisme in deze periode rondom de nieuwe Maan een strijd zien met de controle en hardheid in jezelf. Waar leg jij jezelf, maar ook anderen onmenselijke dingen op en duw jij jezelf over het randje heen? We mogen stilstaan bij wat wezenlijk bij ons hoort en dat betekent loslaten wat er niet meer bij hoort. Het nieuwe is al in zicht, maar het oude vraagt nog onze aandacht. We worden nog dieper dan in de afgelopen jaren geconfronteerd met wat niet authentiek is. Het lijkt wel of alles blokkeert en het kan zelfs zo zijn dat alles tot stilstand komt. Dat wat niet klopt en stroomt wil en kan nu bevrijd worden.
(Zuidelijke Maansknoop conjunct Mars en Pholus in het 5de huis in Steenbok ingaande conjunctie naar Diamant in het 5de huis conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok in het 6de huis. Priapus gecorrigeerd in Maagd 2de huis en Priapus niet gecorrigeerd in Weegschaal 3de huis.)

Symbiotische verstrengelingen

Dat wat niet kan stromen in je leven en vastzit in onderbewuste weggestopte (pijnlijke) patronen wil worden bevrijd. Deze vastgezette zaken vragen om gezien en gevoeld te worden rondom deze nieuwe Maan. Je kunt pas echt je eigen leven manifesteren vanuit authenticiteit, vrijheid en Meesterschap als ook alle onbewuste energieën die verblijven in jouw energieveld zijn bevrijd. Je kan bijvoorbeeld nog onbewuste lijntjes en symbiotische verstrengelingen hebben met anderen, zoals je ouders, kind, vriend(in), je ex-partner, je werkgever. Het kan gaan om oude vastgezette patronen die zich blijven herhalen en je vasthouden in het oude. Dit gaat nu dieper dan ooit en kan voelen als een diepe crisis.
(Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis.)

Loskomen van oude verbindingen

Pas als je helemaal je oorspronkelijke IK bent, kan het diepste authentieke Zelf (Godsvonk) naar buiten treden. Dus als je alsmaar blijft hangen in het oude, dan is er nog een stukje onvrijheid en dus vooral van oude afhankelijke intieme of zeer diepgaande verbindingen. Heel vaak gaat dit veel verder ‘terug’ dan dit leven. Dat hoef je niet te weten, maar het kan heel goed zo zijn dat als je loskomt van deze oude verbindingen, je in flitsen andere levens of multi-dimensionale (niet aardse) herinneringen aan andere bestaansvormen langs ziet komen. Nu is het moment van die diepste genezing van de afscheiding in jezelf naar heelheid. Daarmee herstel je de verbinding met de oorsprong van je Goddelijke unieke Zelf. Kan het niet stromen? Zoek dan uit welke verbindingen of oude tapes in je hoofd je vasthouden in het oude en haal dan jouw energie uit die verbindingen. Soms is het zelfs noodzakelijk om praktisch gezien even helemaal los te zijn van deze personen door de relatie te verbreken.
(Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis. Priapus gecorrigeerd in Maagd 2de huis en Priapus niet gecorrigeerd in Weegschaal 3de huis.)

Zwarte Maansteen

In consulten heb ik recent veel mogen samenwerken met de edelsteen en het Wezen van de zwarte Maansteen. Mijn Wezensessentie maakt de Godsvonk van het Wezentje wakker en dan komt de multi-dimensionale heling van het mineraal ter beschikking tot in de stoffelijke lagen van het lichaam. Deze speciaal geopende zwarte Maansteen helpt je herinneren hoe je het onderbewuste kunt bevrijden van energieën die niet bij jouw oorsprong horen en dus niet authentiek zijn. De heling ontstaat door je eigen bewustzijn in het onderbewuste te versterken en daardoor verdwijnt wat daar in oorsprong niet hoort te zijn. Dit heeft de Wezensessentie van de zwarte Maansteen mij helpen herinneren.

(Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis.)

Bouwen aan het nest

Het nieuwe ligt al klaar en staat te jubelen om naar buiten te treden. We zijn in voorbereiding van een nieuwe geboorte. Dit is de sprong in het grote onbekende en we bouwen nu aan het nest. Het gewonde IK en dat wat jou afhoudt van het uitdrukken van je oorsprong dienen zich aan. De pijn van deze wond is de katalysator van het herstel. Vergeving van jezelf en de ander en het loslaten van schuld en schaamte zijn daarin de sleutel. Door de wond te erkennen, wordt de verbinding in jezelf en met de ander weer zacht, zuiver en oorspronkelijk. De oorsprong van ons innerlijke Goddelijke kind kan dan weer gevoeld worden en zich in al haar puurheid herstellen. Vanuit deze puurheid ontstaan nieuwe samenwerkingen waar iedereen veel authentieker dicht bij zichzelf komt en kan zijn. In deze groepsverbindingen van het nieuwe Watermantijdperk voel je je gedragen, gelijkwaardig, vrij en gevoed. En dan is het goed…
(Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis. En Diamant als kristallisatiepunt in het 5de huis in Steenbok. Noordelijke Maansknoop in het 11de huis conjunct zwarte Zon.)
Heb het goed.
Manuela van der Knaap
20/02/2020

 

As the March Energy Update came through me, these themes emerged:

+ Birthing a New Identity

+ Momentum Energy for Building for the New (and Getting Things Done!)

+ Love is a Superpower + Transumuting our Shadows

+ The Power and Healing Found in Silence

Thanks for tuning in, have a great month and be good to yourselves!

Big love,

Lee x

 

Say the words I cannot hear
Treading the waters of my fear
Show me the way I cannot see
Dive in the waves of the deep

 

Prachtige video met hemelse klanken!  Geniet ervan! 😊

I was born to love
To feel that touch
I was born to love
Fill up my heart
I was born to love
To feel that touch
Give the whole of my heart
I was born to love
Can’t get enough
Never too much
Come fill up my heart
I was born to

I was born to
I was born to

You know how to set me free
You were born to love like me
We were born to love
We were born to
You know how to set me free
You were born to love like me
We were born to love
We were born to

I was born to

I was born to love
To feel that touch
Give the whole of my heart
I was born to love
Can’t get enough
Never too much
Come fill up my heart
I was born to

You know how to set me free
You were born to love like me
We were born to love
We were born to
You know how to set me free
You were born to love like me
We were born to love
We were born to

You know how to set me free
You know how to set me free
You know how to set me free
You know how to set me free
We were born to

I was born to

I was born to

They can come true
Yeah
They can come true

Move a step closer you know that I want you
I can tell by your eyes that you want me too
Just a question of time I knew we’d be together
And that you’d be mine I want you here forever

Do you hear what I’m saying gotta say how I feel
I can’t believe you’re here but I know that you’re real
I know what I want and baby it’s you
I can’t deny my feelings because they are true yeah

Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong
Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong

I’ve seen you sometimes on your own and in crowds
I knew I had to have you my hopes didn’t let me down
Now you’re by my side and I feel so good
I’ve nothing to hide don’t feel that I ever could

Do you hear what I’m saying gotta say how I feel
I can’t believe you’re here but I know that you’re real
I know what I want and baby it’s you
Can’t deny my feelings because they are true yeah

Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong
Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong

I’m not making plans for tomorrow let’s live for tonight
I know I want you baby so hold me so tight
Put your arms around me you make me feel so safe
Then you whisper in my ear that you’re here to stay

Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong
Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong

Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong
Dreams can come true
Look at me babe I’m with you
You know you gotta have hope
You know you gotta be strong

We are proud individuals living for the city,
But the flames couldn’t go much higher.
We find Gods and religions to,
To paint us with salvation.
But no one,
No nobody,
Can give you the power,

To rise over love,
And over hate,
Through this iron sky,
That’s fast becoming our minds.
Over fear and into freedom.

Oh, that’s life
Left dripping down the walls
Of a dream that cannot breathe
In this harsh reality
Mass confusion spoon fed to the blind
Serves now to define our cold society

From which we’ll rise over love,
Over hate,
Through this iron sky,
That’s fast becoming our minds.
Over fear and into freedom.

You just got to hold on!
You just got to hold on!

Ohhh ohhhh oh oh

[Sample from “The Great Dictator” (1940) movie – Charlie Chaplin:]
(To those who can hear me, I say, do not despair.
The misery that is now upon us is but the passing of greed,
The bitterness of men who fear the way of human progress.
The hate of men will pass, and dictators die,
And the power they took from the people will return to the people.
And so long as men die, liberty will never perish.
Don’t give yourselves to these unnatural men –
Machine men with machine minds and machine hearts!
You are not machines, you are not cattle, you are men!
You, the people, have the power to make this life free and beautiful,
To make this life a wonderful adventure
Let us use that power!
Let us all unite!)

And we’ll rise over love,
And over hate,
Through this iron sky,
That’s fast becoming our minds
Over fear,
Into freedom.
Into freedom!

From which we’ll rise over love,
And over hate,
Through this iron sky,
That’s fast becoming our minds
Over fear,
Into freedom
Freedom

From which we’ll rise over love,
And over hate,
Through this iron sky,
That’s fast becoming our minds.
Over fear and into freedom.
Freedom!

Oh!
Rain on me!
Rain on me!
Rain on me!

De speech die je tussen dit nummer hoort is van Charlie Chaplin.   Ik heb hier een blog over gemaakt in 2018 die je via volgende link kan horen en lezen.

https://www.loveangels.be/charlie-chaplins-amazing-speech-ever-for-humanity-year-1942/

 

Happiness
More or less
It’s just a change in me
Something in my liberty
Oh, my, my
Happiness
Coming and going
I watch you look at me
Watch my fever growing
I know just where I am

But how many corners do I have to turn?
How many times do I have to learn
All the love I have is in my mind?

Well, I’m a lucky man
With fire in my hands

Happiness
Something in my own place
I’m standing naked
Smiling, I feel no disgrace
With who I am

Happiness
Coming and going
I watch you look at me
Watch my fever growing
I know just who I am

But how many corners do I have to turn?
How many times do I have to learn
All the love I have is in my mind?

I hope you understand
I hope you understand

Gotta love that’ll never die

Happiness
More or less
It’s just a change in me
Something in my liberty
Happiness
Coming and going
I watch you look at me
Watch my fever growing
I know
Oh, my, my
Oh, my, my
Oh, my, my
Oh, my, my

Gotta love that’ll never die
Gotta love that’ll never die
No, no
I’m a lucky man

It’s just a change in me
Something in my liberty
It’s just a change in me
Something in my liberty
It’s just a change in me
Something in my liberty
Oh, my, my
Oh, my, my
It’s just a change in me
Something in my liberty
Oh, my, my
Oh, my, my