Dag lieve lezers,

Vandaag verwen ik jullie nog met een 2de artikel.  Dit kwam zonet in me op om over dit onderwerp nog even te berichten dus moet het uit mijn systeem.

Ik ben het levende bewijs dat je door middel van je gedachten enkel te concentreren op het positieve, je daarvoor wordt beloond en volledig gedragen door het universum die jou ondersteunt en zorgt dat je niks te kort komt.  Ik heb al eerder in het artikel over gedachten zijn krachten vermeld dat je zelf de oorzaak bent van het geluk of ellende dat jouw pad kruist.  Indien je je voortdurend focust op het negatieve, je bewust je dagen slijt door mensen te veroordelen en te roddelen dat veel zegt over jezelf en niet over die andere.  Met andere woorden als je je gedraagt als een slachtoffer en leeft met je hoofd in het verleden, trek je ook voortdurend negatieve situaties aan die je op de proef stellen.  Veel mensen onder jullie zullen het boek “The Secret” al wel hebben gelezen waar tal van voorbeelden staan over hoe de “De wet van de aantrekkingskracht” werkt.

Je kan alles bereiken wat je wil!  Door jouw gedachten alleen maar te voeden met positieve gedachten en intenties maakt dat als je je focust op al jouw wensen en dromen deze ook uitkomen.  Enkele voorbeelden van mezelf:

 • Mijn wens was dat ik 2 kinderen zou krijgen tussen mijn 25ste en 30 ste levensjaar en liefst een jongen en een meisje.  Resultaat:  ik ben gezegend met 2 prachtige kinderen,  een jongen Liam die inmiddels 15 jaar is en een dochter Romy die 14 jaar is.  Ze zijn geboren toen ik 27 en 28 jaar was.
 • Mijn wens was tijdens mijn huwelijk ( ik ben te vroeg in een vaste relatie gestapt – 17,5 jaar) dat ik heel graag onafhankelijk wilde worden.  Resultaat: ik ben nu in juni reeds 8 jaar onafhankelijk waar ik heel trots op ben.  Mijn eigen boontjes doppen en zelfstandig door het leven gaan.
 • Mijn wensen die totaal onverwacht een verrassing waren voor mij zijn:  Miss Kasterlee worden op mijn 16de levensjaar (mijn vrienden hadden me ingeschreven) en tijdens het gala van de Telenet Awards die ik zelf tweetalig presenteerde met een co-presentator had ik een Green Award gewonnen.  Ik had me zelf ingeschreven om als advisor te presenteren en had nooit verwacht dat ik van alle callcenters uitverkorene zou worden dus dat was ook een verrassing.  Iedereen zei achteraf dat het was alsof ik al jaren presenteerde en ik het heel goed gedaan had al had ik totaal geen zenuwen en had ik niet veel ingestudeerd.  Het ging vanzelf.
 • Mijn wens nu is een succesvol zelfstandige ondernemer te worden en ik ben hier elke dag aan het werken om dat te worden.  Mijn focus is 100% en mijn geloof hierin ook 100%.

Als mijnheer zelf sabotage om de hoek komt loeren en de leiding neemt, dan leef je NIET volgens jouw waarden. Volgende krachtige woorden en zinnen helpen je dit diepgeworteld deeltje in jezelf dat geen krachtige keuzes durft te maken te overwinnen.

 • Jezelf uitdagen ook al zit je in je oude patroontje.
 • Verlangen is de katalysator voor verandering!
 • De intentie bepaalt dat het realiteit wordt.
 • De kracht van onze overtuiging.
 • De aandacht dat we eraan besteden.
 • Vermogen om het te visualiseren.
 • Visualisatie bord met foto’s en quotes maken.
 • Ik heb een droom-, quote- en doelen bord in mijn woonkamer hangen.  Als je iedere dag daar bewust op kijkt en leest stimuleer je je gedachten en onderbewustzijn zich hierop te focussen en uit zich dat in de werkelijkheid.  Universele krachten zorgen daarvoor.
 • Positieve affirmaties plakken overal in jouw gezichtsveld door middel van post-its.
 • Herhaal zodat het een overtuiging wordt.
 • Geloven in jezelf en je potentieel is het eerste geheim van SUCCES.

Wat ik ook doe is indien ik een probleem heb, los ik dat op en zie ik dat als een uitdaging om volgende keer te zorgen dat het geen probleem meer wordt.  Met klagen en zagen bereik je niks maar trek je juist nog meer problemen aan.

Je omringen met positieve energie dus ook met positieve mensen is onontbeerlijk voor een goede mentale en emotionele balans.  Mensen die je manipuleren, proberen neer te halen met als intentie je zelfvertrouwen te ondermijnen kan je maar beter mijden uit jouw leven.  Dat kost je alleen maar energie en graaft je alleen maar dieper de put in wat je niks oplevert alleen maar een laag zelfbeeld.  Hoe je deze mensen herkend en ermee om moet gaan zal ik later nog wel uitgebreid aan bod laten komen in mijn volgende verhalen dus dat wordt vervolgd.

Wie ik ook bewonder is Mark Verhees uit Nederland.  Hij heeft het boek De Vibe geschreven wat ik natuurlijk ook heb gelezen en is bezig met positieve psychologie veel mensen te inspireren.  Ik heb me aangemeld op zijn website en krijg iedere dag in mijn inbox een positieve spreuk.  https://www.voorpositiviteit.nl/

Zijn spreuk vandaag:  “Succes is een ladder die je niet kunt beklimmen met je handen in je zakken.”

Ook van de organisatie “Vanuit Het Hart ~ Bond Zonder Naam” heb ik een spreuken kalender waar ik 365 dagen iedere dag een andere positieve boodschap kan lezen.  Heel frappant is dat de spreuken vaak dicht bij de waarheid zitten dat ik er de kriebels van krijg.  Zoals ik al eerder zei in mijn vorige artikelen heb ik last van uit mijn comfortzone te stappen heden ten dage maar daar is stilaan serieus “verandering” in aan het komen simpelweg omdat ik zo overtuigd ben van mijn eigen kunnen mede dankzij de juiste mensen rond mij die mij positief coachen en boosten maar ook de drang om mijn verhaal en ervaringen met de wereld te delen omdat ik weet dat hier heel veel nood aan is.

Vandaag is de spreuk: “Ben je bang voor het onbekende?  Leer het kennen!”

De kracht van VERANDERING.

 • Contact              :  motor van verandering
 • Context              :  landschap waardoor je gaat reizen
 • Doel                    :  geeft richting aan
 • Krachtbronnen : ENERGIE is de motor voor verandering
 • Waardering       : COMPLIMENTEN –> TURBO die de MOTOR extra kracht geeft

Belangrijk is dat je jezelf in gaat beelden na de verandering.  Welk gevoel gaat je dat geven?  Hoe zou jouw omgeving reageren?

Ik weet zeker dat jouw hart een vreugde sprongetje gaat maken en je moeite moet doen om je tranen te bedwingen van blijdschap omdat je weet na alle strijd dat jouw hart volgen “altijd” de juiste weg is.

Volg de stem van je ziel, breng LIEFDE ~ VREDE ~ INZICHT ~ WIJSHEID ~ ZORG ~ KRACHT ~ VRIJHEID ~ WAARHEID ~ BEGRIP ~ ZUIVERHEID ~ VRIENDELIJKHEID in de wereld, gewoon door het in je dagelijkse leven te delen in je omgeving.

Iedere GLIMLACH maakt de wereld mooier.

VOLG JE HART.

Je zult merken dat je geïnspireerd bent als je gaat doen waarvoor je gekomen bent.

Want jij bent nu op aarde maar veel zielsverwanten staan achter je en helpen je vanuit de sferen. Dat weet je wel. Je voelt het.  Je bent niet alleen.  😊

Laat je niet meer afleiden door de waarheden van anderen, luister alleen naar je eigen waarheid. Besteed niet teveel aandacht aan je moeilijkheden maar ga doen waarvoor je gekomen bent.

Een heel fijne avond gewenst iedereen!

Warme groetjes,

Inge